Denník N

Kiska pochopil, Pellegrini nie. Alebo nemá na výber

Zdroj - RTVS
Zdroj – RTVS

Pellegrini vo vystúpení neváhal huckať jednu skupinu ľudí voči inej v nádeji, že to straníckemu kandidátovi ešte pomôže.

Prezident Andrej Kiska sa možno len poučil z vlastnej chyby, keď sa niekoľkokrát otvorene postavil na stranu Zuzany Čaputovej a mimo svojho fanklubu tým nevyvolal žiadne nadšenie. Jeho dnešný prejav bol štátnický a vyrovnaný, občas sa dokonca zdalo, že sa lúči a vysvetľuje svoje pôsobenie vo funkcii.

Premiér Peter Pellegrini tiež dostal šancu zachovať sa ako štátnik, no urobil presný opak. Jeho vystúpenie bolo agitkou straníckeho politika v prospech straníckeho kandidáta a nepriamym obvinením jeho protivníčky, že je len nejakým produktom politického marketingu.

Pellegrini je skutočne stranícky politik a aj podľa zákona mal na vystúpenie v televízii právo. Pachuť zo zneužitia funkcie a z absencie politickej slušnosti to však nerozptýli.

Asi by to nebolo také nápadné, ak by práve Pellegrini stále nevyzýval na súdržnosť, na jednotu a na to, aby sa spoločnosť prestala deliť na slušných a neslušných. Lenže je to ako s výzvami, aby sme konečne zabudli na minulosť. Väčšinou ich počuť od tých, čo sa sami svojou minulosťou nemôžu chváliť.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Peter Pellegrini

Prezidentské voľby 2019

Komentáre

Teraz najčítanejšie