Denník N

Matovič zverejnil Šufliarskeho esemesky s Kočnerom aj o trezore, boli kamarátske

Už bývalý námestník generálneho prokurátora René Vanek, ktorý už pre komunikáciu s Alenou Zsuzsovou skončil ako prokurátor, námestník Peter Šufliarsky a Jaromír Čižnár. Foto N - Tomáš Benedikovič
Už bývalý námestník generálneho prokurátora René Vanek, ktorý už pre komunikáciu s Alenou Zsuzsovou skončil ako prokurátor, námestník Peter Šufliarsky a Jaromír Čižnár. Foto N – Tomáš Benedikovič

Generálny prokurátor Jaromír Čižnár správy skúma druhý deň, Šufliarsky sa ospravedlnil a povedal, že komunikáciu zverejní. Matovič hovorí, že mu pred zverejnením SMS hrozili zverejnením nahrávky jeho rozhovoru s Kočnerom.

Líder OĽaNO Igor Matovič vo štvrtok dopoludnia zverejnil krátke SMS správy, ktoré si podľa jeho slov vymenili trestný námestník generálnej prokuratúry Peter Šufliarsky a Marian Kočner, obvinený z objednávky vraždy Jána Kuciaka, pri ktorej zabili aj jeho priateľku Martinu Kušnírovú.

Správ medzi Šufliarskym a Kočnerom bolo podľa poslanca 430. Zverejnil sedem z nich, sú z druhej polovice roku 2017 a tvrdí, že ich má od minulého týždňa, odvtedy sa ich snažil verifikovať. Pred tlačovkou mu vraj prišli SMS správy od neznámej osoby, aby ich nezverejňoval.

Prepis zverejnený Matovičom

„Peter Šufliarsky: Ok. Porozmyslam a ozvem sa…to s tymi volbami ako myslis?

Marian Kočner: Poviem Ti osobne. Je to na dlhší rozbor.

Peter Šufliarsky: Uz tusim, ze ma zahrnies tolkymi info…ze budem mat hlavybol…

Marian Kočner: Nebudeš. Nejdem otvárať trezor. Chcem len pofilozofovať, ako sa pre budúcnosť zbaviť pocitov dezilúzie, sklamania a bezmocnosti…

Peter Šufliarsky: Tak to som si vydýchol…

Marian Kočner: V jednom „Tvojom prípade“ som už raz tieto pocity mal. Dodnes ma to trápi, že som Ťa lepšie nepočúval… Len som sa musel na vlastnej koži presvedčiť, že pravdu si mal Ty.

Marian Kočner: Pamätáš si na náš dlhý rozhovor (cca 2 hod.) v aute?“

Denník N v tejto chvíli nevie verifikovať, či sa tieto správy naozaj nachádzajú vo vyšetrovacom spise týkajúcom sa vraždy.

Matovič nevylúčil, že má aj ďalšie správy. 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kočner

Slovensko

Teraz najčítanejšie