Denník N

Trošková si s Vadalom telefonovala aj v čase, keď už bola Ficovou asistentkou

Bývalý premiér Robert Fico a jeho bývalá asistentka Mária Trošková. Foto N – Tomáš Benedikovič
Bývalý premiér Robert Fico a jeho bývalá asistentka Mária Trošková. Foto N – Tomáš Benedikovič

Taliansky prokurátor pre novinárku Mariu Graziu Mazzolovú potvrdil jej informácie, že drogový narkobarón mal kontakty aj na slovenskom ministerstve vnútra vedenom Kaliňákom.

Mária Trošková si pravidelne telefonovala s Antoninom Vadalom obžalovaným z obchodovania s drogami v čase, keď pracovala ako asistentka expremiéra Roberta Fica (Smer). Telefonáty medzi významným členom talianskej ’Ndranghety dlhodobo žijúcim na východnom Slovensku a Troškovou monitorovala talianska polícia.

Upozornila na to talianska verejnoprávna televízia RAI, pre ktorú to povedala investigatívna novinárka Maria Grazia Mazzolová. Tá nedávno zverejnila aj fotografie, ako bol pred zavraždením sledovaný novinár Ján Kuciak. Ako prvé o tom na Slovensku informovalo sme.sk.

Štyristo telefonátov

Talianski policajti zachytili 452 telefonátov od októbra 2014 až do decembra 2015. Trošková si s Vadalom telefonovala, keď bola asistentkou poslanca Smeru Viliama Jasaňa a aj neskôr, keď už pôsobila na úrade vlády na sekretariáte vtedajšieho premiéra. Nastúpila tam v marci 2015 a sprevádzala Roberta Fica na jeho stretnutiach. Predtým, ako prerazila v politike, sa venovala modelingu a nadviazala dôverný vzťah s Vadalom.

O prepojení talianskej mafie

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie