Denník N

Šéfka Čaputovej kampane Gulášová: Najťažšie to bolo, keď sa pýtali, kedy to vzdá

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Veronika Gulášová sprevádzala Zuzanu Čaputovú od začiatku. Víťazstvom sa ich spolupráca nekončí – šéfka kampane pravdepodobne nastúpi do Prezidentského paláca.

Ako ste vo volebnom štábe spokojní s výsledkom?

Ešte to nie je oficiálne, počkáme si na výsledky od volebnej komisie. Predpokladám, že výsledok sa už nezmení. Je veľká radosť a zároveň aj veľká zodpovednosť a veľká vďaka všetkým, ktorí prišli a hodili svoj hlas Zuzane.

Volebná účasť bola nižšia, ako sa očakávalo. Čo na to hovoríte?

Neviem ešte aktuálne čísla, počuli sme dnes však od médií, že účasť bola nižšia. Je to možno zapríčinené aj tým, že pred posledným moratóriom bol odstup medzi pánom Šefčovičom a Zuzanou Čaputovou pomerne veľký. Ľudia mali možno pocit, že už je to vyhraté. My sme však vedeli, že výsledok môže prekvapiť. Snažili sme sa mobilizovať najmä na sociálnych sieťach, keďže náš rozpočet už nebol na druhé kolo veľký. Robili sme, čo sme mohli, a teším sa, že to nakoniec stačilo.

Počas posledných dvoch týždňov ste však boli v odmlke. Nemali ste viac mobilizovať občanov?

Ako som už povedala, robili sme, čo sa dalo. Išlo najmä o komunikáciu na sociálnych sieťach, keďže outdoor bol vonku od začiatku marca, ten nám dobiehal. Chceli sme aj ďalšiu vlnu televíznej kampane, tá nám však vo finále nevyšla. Spoľahli sme sa teda len na sociálne siete a, našťastie, všetko dobre dopadlo.

Čo považujete za najkritickejší moment kampane?

Najmenej príjemná bola situácia

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Prezidentské voľby 2019

Zuzana Čaputová

Slovensko

Teraz najčítanejšie