Denník N

Čaputová po zvolení: Nebudem Ficovi pripomínať nič z kampane, nechávam to za sebou

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Zvolená prezidentka Zuzana Čaputová dnes nepreferuje predčasné voľby a do paláca si berie šéfa svojej kampane Martina Burgra. K zvoleniu jej údajne gratuloval aj Emmanuel Macron, jeho esemeska sa však niekde po ceste zapatrošila.

Cez víkend sa televíznymi debatami tiahli dohady, či sa vám pokúšal s gratuláciou dovolať francúzsky prezident Emmanuel Macron. Tak ako to bolo, podarilo sa mu to?

Vraj by som mala mať od neho v mobile správu, ale úprimne poviem, že som ju zatiaľ nenašla. Mám v schránke množstvo správ, už som sa to aj snažila prejsť. No mám informáciu, že správa bola odoslaná, ale zatiaľ nedorazila (smiech). Naše tímy však už komunikujú.

Tak hádam sa nájde. Mimochodom, v kampani ste povedali, že Francúzsko zvažujete ako druhú zahraničnú návštevu po Českej republike. V prezidentskej kancelárii viac-menej čakajú na vaše predstavy. Už viete, čo im zadáte?

Je to jedna z možností, ale podobne aj Nemecko. Krajiny západnej Európy sú naším dôležitým partnerom, aj vzhľadom na ekonomický kontext. Je veľmi pravdepodobné, že by som týmto smerom mohla plánovať moje ďalšie cesty, ale samozrejme, budem uvažovať aj o susedných krajinách v rámci Vyšehradskej štvorky.

Zvolením za prezidentku sa váš život zmenil prakticky z hodiny na hodinu, už vieme, že máte štátnu ochranku. Prezidentovi Kiskovi napríklad po zvolení zakázali pilotovať jeho lietadlo aj šoférovať automobil. Pribudli do vášho života podobné novinky?

Pre mňa bola prvým tréningom v tomto ohľade súkromná ochranka

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Prezidentské voľby 2019

Zuzana Čaputová

Slovensko

Teraz najčítanejšie