Denník N

Slovensko, krajina volaviek

Bývalý premiér Robert Fico a jeho bývalá asistentka Mária Trošková. Foto N – Tomáš Benedikovič
Bývalý premiér Robert Fico a jeho bývalá asistentka Mária Trošková. Foto N – Tomáš Benedikovič

Politici nás chcú prinútiť, aby sme zvrátenosť prijali ako normu. Robert Fico je typickou ukážkou.

V špionážnom trileri Červená volavka (Red Sparrow) ruská tajná služba tvrdo trénuje bývalú baletku, aby sa naučila využívať svoje telo na sex ako návnadu, na ktorú zaberie aj ten najobozretnejší muž.

Film sa nakrúcal aj na Slovensku, ale vtedy ešte autori scenára nevedeli využiť našu domácu skúsenosť, že na preniknutie do najvyšších sfér moci postačí aj amatérka.

Vedel to však taliansky mafián Antonino Vadala aj jeho slovenský kolega Marian Kočner. Vadalova Mária Trošková to dotiahla ďalej ako Kočnerova Alena Zsuzsová – až do náručia premiéra Roberta Fica.

Ešte nedávno sme si mohli nahovárať, že Trošková mohla mať len slabosť pre mužov moci: najprv sa zaľúbila do Vadalu a potom do Fica. Po zverejnení informácie, že s Vadalom čulo telefonovala aj po tom, čo ju Fico prichýlil, si to už nahovárať nemôžeme. Trošková bola Vadalova volavka.

Zoznam perverzít

Predpokladajme, že Fico o jej telefonátoch nevedel. Nasvedčuje tomu jeho urputná snaha dokázať, že on sám si s Vadalom ani raz netelefonoval, a nasvedčuje tomu aj výčitka slovenským novinárom, že ľuďom z jeho okolia (hoci Troškovú nemenoval) ublížili, keď ich podozrievali z prepojenia na taliansku mafiu.

Predpokladajme, že Fico vnímal Vadalu iba ako bezvýznamného predchodcu v Troškovej ľúbostnej línii. V takom prípade z tohto trojuholníka vychádza Fico len ako ten

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie