Denník N

Nie som taká odvážna, hovorí žena, ktorá kedysi prežila príbeh ako Katarína z ChaChaLandu

Ilustračné foto - Flickr.com/Knar Bedian
Ilustračné foto – Flickr.com/Knar Bedian

Melániu obťažoval učiteľ klavíra, už pred polstoročím, ale až keď si prečítala o Kataríne, ktorú v rovnakom veku zneužíval vedúci z tábora, rozhodla sa o svojom príbehu rozprávať.

Melánia mi napísala pár dní po tom, čo sme zverejnili príbeh Kataríny Danovej, ktorú podľa jej slov sexuálne zneužíval vedúci v tábore ChaChaLand, pričom to zvonka vyzeralo, že majú „vzťah“, a takto sa to ťahalo pár rokov.

„Keď som si to prečítala, verila som jej každé jedno slovo a veľmi dúfam, že medzi vašimi čitateľmi bolo čo najmenej takých, ktorí v jej príbehu videli aj seba,“ povedala mi neskôr, keď sme sa spojili cez videochat.

61-ročná žena požiadala o anonymitu, lebo „nie je taká odvážna ako Katarína a je jedinou žijúcou účastníčkou príbehu“. Hovorí, že Katarínino rozprávanie jej pripomenulo najväčšie tajomstvo jej života.

Chcela som byť klaviristka

V roku 1970 mala Melánia 12 rokov. Tvrdí, že keď má opísať svoju vtedajšiu domácu situáciu, iné slovo ako katastrofa jej nenapadá. Otec bol v emigrácii, z mamy – hlavnej sestry na chirurgii – urobili za trest sanitárku, neskôr upratovačku. V tom čase si tiež našla nového partnera a čakala s ním dieťa. On si však rád vypil,v krčmách nechával sekery, ktoré platila Melániina mama.

„Pred otcovou emigráciou som sa mala ako princezná. Bol známy kardiológ, rovnako ako obaja jeho rodičia. Žili sme si naozaj dobre, on však bez vysvetlenia zostal v roku 1968 vo Francúzsku, kde bol na kongrese. Zrazu som bola dievča z problematickej rodiny, spoznala som, čo je to nedostatok, a videla som, ako moja mama hrubne pri tom ožranovi. Nenávidela som ju, nenávidela som svoju nenarodenú sestru. Snívala som, že otec si ma príde zobrať. Neskôr som zistila, že vtedy už bol presťahovaný v Kanade a pokúšal sa o rozvod s mamou. Ona mi to však tajila a hovorila, že o ňom nič nevie,“ hovorí Melánia.

Melánii zostávala v jej živote len jedna vec, ku ktorej sa utiekala:

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Rodina a vzťahy

Teraz najčítanejšie