Denník N

Tvorcovia Ministrov: Je našou povinnosťou upozorňovať na kauzy cirkvi

Seriáloví ministri sa biskupovi spovedali v saune. Foto - TV JOJ
Seriáloví ministri sa biskupovi spovedali v saune. Foto – TV JOJ

Tvorcovia seriálu pobúrene reagujú na pokutu za dehonestovanie cirkvi, hanobenie viery a náboženstva. Krotiť sa nechystajú.

Pokutu 3 319 eur dostala televízia JOJ od Rady pre vysielanie a retransmisiu za epizódu v satirickom seriáli Ministri, ktorá sa zaoberala cirkvou, kresťanstvom a politikou. Rada tvrdí, že tvorcovia tak dehonestovali a urážali predstaviteľov cirkvi aj jej stúpencov.

Čo tak pobúrilo členov rady? Sporný diel sa zapodieva handrkovaním vlády s biskupom o podporu zo strany cirkvi, odlukou cirkvi od štátu, odpustkami aj narážkami na sexuálne škandály v cirkvi. Seriálový premiér sa kvôli zvýšeniu preferencií chystá na mariánsku púť, lenže biskup ho nechce pustiť k svätému prijímaniu, kým sa nevyspovedá. „Mňa tu vydierať nikto nebude. Za gule ma nedržal nikto, odkedy som miništroval!“ rozčuľuje sa premiér, ktorého hrá Tomáš Maštalír.

Ďalšou podmienkou biskupa je, aby nemali vo vláde žiadneho neveriaceho: „Držíte si vo vláde pohana, bezbožného ateistu. Vašu bezbožnú vládu cirkev nepodporí.“

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie