Denník N

Tóth priťažil Kočnerovi aj v kauze zmenky. Vypovedá o ich antedatovaní

Sporné zmenky, Kočner s Ruskom a Peter Tóth. Foto – N, TASR
Sporné zmenky, Kočner s Ruskom a Peter Tóth. Foto – N, TASR

V kauze falšovania zmeniek televízie Markíza majú policajti ďalší dôkaz, že sú falošné.

V kauze, kde sú Marian Kočner a Pavol Rusko obžalovaní z falšovania zmeniek voči televízii Markíza, je nový dôkaz. Je ňou svedecká výpoveď Kočnerovho dlhoročného kamaráta Petra Tótha. Na polícii povedal, že Kočner sa pred ním vyjadril, že zmenky antedatoval, teda sfalšoval na nich dátum, kedy boli podpísané.

„Musím povedať, že sa predo mnou jeden alebo dvakrát preriekol v súvislosti s antedatovaním zmeniek TV Markíza,“ povedal bývalý novinár a neskôr šéf kontrarozviedky vo výpovedi.

Televízii Markíza vlastnenej americkou spoločnosťou CME hrozilo, že bude musieť vyplatiť Kočnerovi desiatky miliónov eur. Ešte vlani v apríli uspel Kočner na Okresnom súde v Petržalke so žalobou na bývalého riaditeľa televízie Pavla Ruska, ručiteľom však bola v tomto prípade Markíza a rozsudok určil, že Kočnerovi treba zaplatiť 8,3 milióna eur. Zmeniek bolo viac, televízia sa vlani voči rozsudku odvolala.

Práve pre kauzu falšovanie zmeniek je dnes Kočner v kolúznej a preventívnej väzbe v Leopoldove a momentálne sa čaká na vytýčenie prvého hlavného pojednávania na špecializovanom trestnom súde.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kočner

Slovensko

Teraz najčítanejšie