Denník N

Vallo: Nesrovnalov magistrát zle vyhodnotil ponuky, hrozí posun rekonštrukcie električkovej trate

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Úrad pre verejné obstarávanie novému primátorovi nakázal nanovo vyhodnotiť ponuky na rekonštrukciu dúbravčiansko-karlovoveskej električkovej trate, ktorú mesto chcelo začať v lete prerábať.

Bratislavský magistrát pod vedením Matúša Valla sa obáva, že plánovanú rekonštrukciu dúbravčiansko-karlovoveskej električkovej trate budú musieť posunúť. S modernizáciou trate sa pritom malo začať už toto leto. Bývalé vedenie mesta podľa Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) pochybilo pri vyhodnocovaní súťaže.

Ide o jednu z hlavných električkových tratí v meste, ďalšie sú ružinovská, račianska a vajnorská; piata naprieč Petržalkou má ešte vzniknúť. Obnova trate do Karlovej Vsi a Dúbravky má byť zároveň jedným z najdrahších projektov tohto roka – v rozpočte na to vyčlenili 56,5 milióna eur. Veľkú časť modernizácie majú zaplatiť eurofondy.

„Bývalé vedenie mesta, keď vyhodnocovalo súťaž, vylúčilo jeden z návrhov zo súťaženia. Teraz máme od Úradu pre verejné obstarávanie príkaz, že musíme opätovne otvárať obálky,“ povedal na stretnutí s obyvateľmi Dúbravky primátor Matúš Vallo.

ÚVO podľa Valla upozornil magistrát na to, že Nesrovnalovo vedenie pochybilo a uchádzača vyradiť nemalo. „Ak vyradený uchádzač ponúkol najnižšiu cenu, celá rekonštrukcia sa posunie,“ povedal Vallo s tým, že bližšie informácie bude mať v nasledujúcich týždňoch.

Podľa informácií Denníka N má byť vyradeným uchádzačom spoločnosť

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Bratislava

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie