Denník N

Hokejovú reprezentáciu by mal vyberať Anton Hrnko (posledné slová Braňa Bezáka)

November 2018: po kritike SNS pribudol na rukávoch slovenský znak. Takto hokejisti nastúpili na Nemeckom pohári. Foto - TASR
November 2018: po kritike SNS pribudol na rukávoch slovenský znak. Takto hokejisti nastúpili na Nemeckom pohári. Foto – TASR

5 postrehov z týždňa, v ktorom som zistil, že našu bezpečnosť ohrozujú spojenci, Boris Kollár predbehol EÚ a SNS by sa mala viac venovať hokeju. A k tomu tipy na počúvanie, pozeranie a čítanie.

Pondelok:

Teším sa, že súd bude rozhodovať o rozpustení ĽSNS. Viem, že majú pripravené záložné riešenie, a chápem, že im to dá možnosť robiť martýrsky marketing. Ja však chcem také súdy, ktoré majú na zreteli zákony a nie politické dôsledky svojich rozhodnutí.

A priznám sa, že si prajem, aby ich rozpustili. Aby sa niekto mohol predsedu Smeru Fica a hovorcu Konferencie biskupov Slovenska Ziolkovského spýtať, aký je to pocit – zistiť, že osobne ďakovali strane, ktorá podľa rozhodnutia súdu ohrozuje ústavné zriadenie.

Utorok:

Je taký dokument, volá sa programové vyhlásenie vlády. Koalícia v ňom píše, ako si predstavuje spravovanie krajiny na najbližšie 4 roky.

V tom aktuálnom sa okrem iného píše:

„Národno-štátnym záujmom krajiny je jednoznačná kontinuita v proeurópskej a proatlantickej orientácii Slovenskej republiky, založená na širokej politickej zhode.“

A ďalej:

„Za najbližších partnerov vláda považuje členské krajiny EÚ a spojencov v NATO.“

Za tieto vety hlasovali predseda európskeho výboru aj poslanec Paška, ktorí aktuálne ozbrojení Facebookom bojujú v prvej línii hybridnej vojny proti nášmu najsilnejšiemu bezpečnostnému partnerovi. A to všetko za podpory svojich straníckych šéfov.

A súhlasím s nimi, že najväčším ohrozením našej bezpečnosti a suverenity sú spojenci. Konkrétne

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Posledné slová Braňa Bezáka

Komentáre

Teraz najčítanejšie