Denník N

Viceprimátor Káčer: Ak vypovieme HC Slovan zo štadióna, mládež tam necháme

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

HC Slovan dlží mestu viac než milión eur, či ostane na štadióne, sa rozhodne do konca apríla.

Primátor Matúš Vallo má okrem dvoch viceprimátoriek z Teamu Vallo (Tatiana Kratochvílová a Lucia Štasselová) aj tretieho námestníka – je ním Juraj Káčer, ktorý vedie veľký mestský poslanecký klub Team Bratislava – Zmena zdola. Ako viceprimátor má na starosti šport v hlavnom meste a bezpečnosť. V rozhovore hovorí o tom:

  • ako chce mesto vyriešiť dlh HC Slovan a mládeže
  • či s ním komunikuje majiteľ klubu Juraj Široký
  • či je hlavné mesto pripravené na MS v ľadovom hokeji
  • ako vníma Vallovu neskúsenosť s komunálnou politikou
  • prečo chce podporiť súčasný návrh parkovacej politiky

 

Ako viceprimátor máte na starosti aj šport v Bratislave. Ako to aktuálne vyzerá s dlhom HC Slovan? Správy z februára hovorili, že sa blíži k miliónu eur.

Ak k tomu prirátame aj dlh klubu Slovan mládež, tak dlh hokejového klubu už určite prekročil milión eur. Veľmi ma to mrzí, som hokejový fanúšik aj amatérsky hrajúci hokejista. Súhlasím s tým, že hokejová aj futbalová značka Slovan k Bratislave patrí. Sme však v situácii, keď dlh HC Slovan ohrozuje fungovanie mestského podniku na správu športovísk a rekreačných zariadení STaRZ, a teda fungovanie kúpalísk, Zlatých pieskov či Pasienkov. Nemôžeme ďalej zaplatenie dlhu odsúvať či pripravovať splátkové kalendáre. Je škoda, že sa bývalé vedenie mesta vôbec dostalo do takejto situácie. Budeme musieť tento zmluvný vzťah ukončiť, ak sa Slovanu nezlepší platobná disciplína – budeme s ním zaobchádzať ako s každým iným nájomcom.

Primátor Matúš Vallo už povedal, že HC Slovan nemusí viac hrať na štadióne, ak dlh nesplatí do začiatku novej hokejovej sezóny, teda do septembra.

Dohoda medzi mestom a HC Slovan bola taká, že rozhodnutie padne do 31. marca, dokedy sa mali podávať prihlášky do KHL. Prišlo však k predĺženiu termínu od KHL do 30. apríla, mesto preto ako slušný partner predĺžilo lehotu rozhodnutia do konca apríla. Ak však dovtedy nepadne rozhodnutie a ak klub nevysporiada svoj  dlh, HC Slovan – muži na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu končí. S hokejovou mládežou sa budeme vysporiadavať inak, ale muži skončia, keď nezaplatia. Riešime aj scenár, v ktorom by sme dlh vyriešili započítaním investovaného majetku Slovanu na štadióne. Situácia nás neteší, nemôžeme však kvôli Slovanu ohroziť ostatné športy v Bratislave.

Teraz je polovica apríla, na vyrovnanie dlhu ostávajú približne dva týždne. Ako to vyzerá?

Zatiaľ nepoviem nič nové – HC Slovan neplatí a čakáme na definitívne oznámenie, či klub získal nového partnera a svoj dlh uhradí, alebo či končí. Potom sa budeme rozprávať o vysporiadaní dlhu, ktorý na štadióne má.

Komunikuje s vami pán Široký?

HC Slovan sa

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bratislava

MS v hokeji

  • finále: Kanada - Nemecko 5:2
  • Slovensko skončilo na 9. mieste

Rozhovory

Slovensko

Teraz najčítanejšie