Denník N

Sľubujú zdravý rozum v Bruseli. Prečo nie aj doma? (udalosti týždňa)

Radičová, Štrasser, Bezák, Korda a Šeliga vyberajú udalosť, prešľap a podcenený moment týždňa.

Iveta Radičová, bývalá premiérka

Udalosť týždňa

Kandidáti na europoslancov z rôznych politických strán sľubujú používať zdravý rozum. Fajn, ale prečo len v Bruseli? Nedalo by sa aj doma?

Podcenená udalosť

Vláda oznamuje ďalšie odbyrokratizovanie, vraj bude treba o pár papierov menej. Človek by sa aj potešil, pokiaľ nezájde do niektorej inštitúcie. V Sociálnej poisťovni musíte priniesť originály dokladov ešte aj o maturite, aj keď predložíte originál vysokoškolského diplomu, kopec originálov a potvrdení, pretože systémy ani v rámci jedného rezortu nie sú prepojené. O vstupoch do databáz iných rezortov ani nechyrovať. Na UNITAS sme už tiež rezignovali. A vraj e-government. Aj by som sa zasmiala, ale už to nie je vtipné. Hlavne, že to, čo vôbec nefunguje, stálo už doteraz obrovské peniaze.

Želanie

Želám nám krásne Veľkonočné sviatky, azda budeme mať chvíľu pokoj od politických prekáračiek a čas na pochopenie významu obete a lásky.

 

Ján Štrasser, spisovateľ

Udalosť týždňa

Požiar Chrámu Matky Božej v Paríži. Zdvihla sa obrovská vlna solidarity, vyjadrená aj finančným príspevkami na jeho obnovu. Ani Slovensko nechce stáť bokom. Premiér Pellegrini: „V prípade, že by sme boli požiadaní a my budeme ochotní nejakou sumou podporiť rekonštrukciu tejto pamiatky v Paríži, tak ja budem trvať na tom, aby sme aspoň trikrát toľko poslali do našej vyhorenej Krásnej Hôrky.“ To sa nedá komentovať! Ba dá, výrokom antického filozofa Boethia: „Ak by si mlčal, zostal by si filozofom.“

Prešľap týždňa

Nič sa nedá robiť: ešte raz premiér Pellegrini. Toť nedávno

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Udalosti týždňa

Slovensko

Teraz najčítanejšie