Denník N

Pellegrini si prihrieval polievočku na horiacej katedrále (posledné slová Braňa Bezáka)

Foto – TASR/AP
Foto – TASR/AP

Štyri postrehy z týždňa, v ktorom som zistil, že naši politici majú podobný problém ako naši žiaci, Raši a Pellegrini chcú medailu a harabinizácia Smeru nevychádza. A k tomu tipy na počúvanie, pozeranie a čítanie.

Pondelok:

Podľa testov slovenskí žiaci postupne zaostávajú v schopnosti čítať s porozumením. Vedia čítať, ale nechápu, aký má text význam.

Niektorí naši politici zase konajú, akoby nechápali, aký význam majú ich činy.

Napríklad Andrej Danko v pondelok na tlačovke tvrdil, že vždy zastával proeurópsky postoj. To je jasný dôkaz, že nerozumie významu svojich návštev ruskej dumy a stretnutí s ľuďmi zo sankčného zoznamu EÚ.

Ak máte niekto na pána predsedu kontakt, vysvetlite mu, že toto jeho konanie nemá proeurópsky, ale má dva iné významy: proruský a protieurópsky.

Keď druhý najvyšší ústavný činiteľ zaostáva v schopnosti rozprávať s porozumením, je to komické. Ale keď nedokáže konať s porozumením, je to nebezpečné.

Utorok:

Horel Notre-Dame. Reakcie boli očakávané. Parížania plakali, hasiči hasili, Trump ponúkal nezmyselné riešenia, politici sa solidarizovali a tí, ktorí za všetkým vidia imigrantov, za tým videli imigrantov.

Aj tak sa však našiel jeden človek, ktorý prekvapil. Peter Pellegrini sa blysol

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Posledné slová Braňa Bezáka

Komentáre

Teraz najčítanejšie