Denník N

Stačilo pozorne čítať Benčíka a dnes by Kotleba prišiel aj o druhú stranu

Spravodlivosť prehrala, Kotleba vyhral, Ficovi sa otvárajú nové možnosti.

Kotleba je fašista a jeho parťáci sú fašisti. Najvyšší súd síce rozhodol, že to tak nie je, ale fakty sú iné.

Kotlebovi a spol. už jednu stranu ten istý súd v roku 2006 rozpustil, pretože fašistická bola. Tí istí ľudia si preto založili novú, a keďže sa aj medzi nimi nájdu právnici, všetky dokumenty na druhý pokus napísali tak, aby formálne spĺňali zákonné podmienky.

No nikdy sa nedištancovali od svojej minulosti, nikdy nevyhlásili, že to, čo si mysleli a hlásali predtým, po novom neplatí. Verejne už síce nepriznávali, že ústavou dané demokratické zriadenie chcú nahradiť stavovským štátom, a uniformy s fakľami nahradili zelenými tričkami, ale inak celou svojou činnosťou dávali jasne najavo, že na všetkom zo svojej minulosti trvajú.

Ako sa mohlo stať, že napriek tomu ich súd verejne očistil a vyhlásil, že na ich rozpustenie prokuratúra neposkytla presvedčivé dôkazy?

Ak naozaj pochybila prokuratúra, sledujeme kariérne zlyhanie Jaromíra Čižnára. On návrh na zrušenie pred dvoma rokmi predložil a prebral tým osobnú zodpovednosť za to, že bude nespochybniteľný a úspešný. Nestalo sa. V prípade, že je na vine naozaj prokuratúra, ide nielen o osobnú potupu jej šéfa, ale aj o spochybnenie inštitúcie ako takej.

Druhá možnosť je, že súd

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kotlebovci - ĽSNS

Marian Kotleba

Komentáre

Teraz najčítanejšie