Denník N

Barcelona je pragmatickejšia, vie sa aj stiahnuť. A k tomu má vpredu Messiho

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

Liverpool hral v stredu večer proti Barcelone veľmi dobre a organizovane, no napriek tomu na Camp Nou podľahol vysoko 0:3, rovnako ako predtým vo štvrťfinále Manchester United.

Hoci nemecký manažér Jürgen Klopp neprišiel do Barcelony s príliš veľkým rešpektom a spoliehal sa na rýchlosť svojich ofenzívnych opôr Mohameda Salaha a Sadia Maného, ani ich kvalitný výkon nestačil – nikto nedokázal zastaviť Lionela Messiho.

Geniálny Argentínčan Liverpoolčanom ukázal, kde sú ich limity. V prvom polčase si naňho dávali veľký pozor, a hneď ako sa dostal k lopte na súperovej polovici, venovali sa mu aj traja protihráči. V defenzíve Liverpoolu sa však takto otvárali priestory a tie žiadny hráč na svete nevie využiť lepšie ako Messi.

James Milner proti nemu nastúpil prvý raz od roku 2015, keď mu ešte ako hráčovi Manchestru City Messi krásne nasadil jasličky a posadil ho na trávnik. Milner sa možno chcel pomstiť: na konci prvého polčasu doňho s jasným oneskorením vrazil pri autovej čiare a poslal ho k zemi. Nedostal ani žltú kartu, ale Messiho dokázal vyprovokovať – a v druhom polčase ho už nikto nezastavil.

Klopp novinárom povedal: „V takýchto momentoch je nezastaviteľný. Moji chlapci mu neukazovali veľký rešpekt a išli naňho tvrdo, aby mu nič nedovolili, ale je to hráč svetovej triedy a dnes to opäť ukázal. Čo k tomu dodať?“

Messiho gól na 3:0

Iba superlatívy

Messi dal dva góly a najmä ten druhý bol fantastický – brankár Alisson pri krásnej strele z priameho kopu nemal žiadnu šancu. Bol to preňho už presný zásah číslo 600 v drese Barcelony –  štrnásť rokov po tom, ako zaznamenal ten prvý. V tejto sezóne strelil už 48 gólov v 46 zápasoch.

Barcelona minulý rok prekvapujúco vypadla už vo štvrťfinále s AS Rím, preto Messi fanúšikom cez leto sľúbil, že im to vynahradia víťazstvom Ligy majstrov v ďalšej sezóne. Hoci na konci júna bude mať už 32 rokov, Messi vyzerá hladný po úspechoch ako kedykoľvek predtým – a ani na kvalite vekom vôbec nič nestratil, práve naopak.

O Messim sa toho napísalo už veľa – aj po zápase s Liverpoolom sa opäť opakovala fráza, že pochádza z inej planéty. Britský novinár Jon Mackenzie na Twitteri konštatoval: „Možno napíšem článok o tom, ako by už nikto nemal

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Liga majstrov

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie