Denník N

Dvanásť vecí, ktoré na ôsmej sérii Hry o tróny nesedia

Foto - Washington Post/Helen Sloan, HBO
Foto – Washington Post/Helen Sloan, HBO

Píše Elahe Izadiová, článok zverejňujeme so súhlasom The Washington Post

Článok obsahuje spoilery zo sérií 1 až 8

Hra o tróny sa v šiestej sérii odpútala od svojej literárnej predlohy, čo viedlo k sérii zvláštnych dejových zvratov a nepochopiteľným reakciám postáv, až sa mnohí z nás pýtajú, či má vôbec zmysel sledovať seriál ďalej.

No už len preto, koľko hodín sme strávili sledovaním a koľko času sme Hrám o tróny venovali, jednoducho musíme vidieť, ako sa to celé vyvinie.

Tým, ako sa tvorcovia seriálu snažia všetko uzavrieť (veď ostávajú už len dve epizódy!), pribúda zvláštnych okamihov, a to ani nerátame ten zatúlaný pohár od kávy zo Starbucks. Nad viacerými krokmi, ktoré postavy podnikli alebo práve naopak, nepodnikli v doposiaľ poslednej štvrtej epizóde, rovnako aj nad tým, ako divákom ukázali Západozemie, zostáva rozum stáť.

1. Dany to s drakmi veľmi nevychádza

Teraz už vieme, že draky sú zraniteľné. To by si mala uvedomovať aj Daenerys, no nezdá sa, že tomu rozumie. Bola svedkom toho, ako Nočný kráľ zabil Viseriona ľadovým oštepom. Videla, ako Synovia Harpye oštepmi zranili Drogona. Okrem toho, sedela na Drogonovi, keď ho Bronn trafil škorpiónom a tým ho na chvíľu poslal k zemi.

Keď v minulej sérii videla, akú obriu kušu používajú Lannisterovci, nemohlo jej napadnúť, že u Cersei sa ich ešte možno zopár povaľuje? Mohla by sa poobzerať po nejakom brnení pre draky. Veď napokon sú to jej deti, nie?

2. Slabí špehovia

Varys, rob si svoju prácu. Čo sa stalo s tvojimi vtáčikmi? Daenerys so svojou posádkou vplávala rovno do pasce, ktorej sa podľa všetkého dalo ľahko vyhnúť, stačilo, aby mala pár základných spravodajských informácií.

Nechceme však hádzať celú vinu iba na poradcov dračej kráľovnej, pretože ona sama má taktickú výhodu v tom, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kultúra

Teraz najčítanejšie