Denník N

Päť čísel a jedno prekvapivé meno. Ako vyzerala hra Slovákov v troch zápasoch (štatistiky)

Martin Marinčin oslavuje svoj gól v zápase proti Fínsku. Foto - TASR
Martin Marinčin oslavuje svoj gól v zápase proti Fínsku. Foto – TASR

Pred šampionátom to vyzeralo, že hra Slovenska bude založená na dobrej obrane a brankároch. A keď sa budeme s niečím trápiť, tak to bude strieľanie gólov.

Ukazovali to aj prípravné zápasy. Proti silnejším súperom sme strieľali vedľa: Nemcom sme dali v dvoch zápasoch dva góly, Čechom len jeden, Švédom ani to.

Po troch zápasoch na MS proti favoritom je všetko naopak. Dokopy sme strelili USA, Fínsku a Kanade 11 gólov, čo sa určite nečakalo.

Napríklad päť gólov sme Kanade na MS či na OH nedali nikdy v histórii. Vysoko je aj naša úspešnosť streľby:

11,96 percenta

V tomto sme šiesti najlepší na turnaji. A to sme hrali proti najsilnejším tímom v našej skupine s množstvom hráčov NHL či proti brankárovi Kanady, ktorý vychytal dvakrát Stanley Cup. Góly strieľajú útočníci (8) aj obrancovia (3) a všetky formácie okrem tretej.

O čo lepšie to ide vpredu, o to viac to škrípe vzadu, čo ukázali najmä zápasy s Fínskom a Kanadou. Aj keď znova treba povedať, že sme hrali s najlepšími v skupine a dostať od nich dohromady 11 gólov nie je v porovnaní s minulými rokmi veľa.

Najmä v posledných dvoch zápasoch však brankári oporami neboli.

86,42 percenta

je momentálne ich spoločná úspešnosť zákrokov. Patria spolu na 13. miesto na turnaji. Tento štatistický ukazovateľ by však mal ísť hore, keďže nás čakajú slabší súperi ako doteraz.

Minulý rok bola našou silnou zbraňou hra v oslabení. Dostali sme v nich na celom turnaji iba tri góly a mali sme úspešnosť 85,71 percenta. Celkovo boli lepší len Fíni.

Tento rok nám to v početnej nevýhode

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

MS v hokeji

  • finále: Kanada - Nemecko 5:2
  • Slovensko skončilo na 9. mieste

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie