Denník N

Sarkozymu synovia nerobia veľa radosti – jeden volá po frexite, druhý navrhuje topánky

Francúzsky prezidentský kandidát Nicolas Sarkozy. Foto - TASR/AP
Francúzsky prezidentský kandidát Nicolas Sarkozy. Foto – TASR/AP

Obaja vyrastali medzi múrmi francúzskych úradov. Louis Sarkozy nechce mať nič s politikou, pričom Aurélien Enthoven sa zapojil do kampane euroskeptickej strany.

Od detstva ich oboch spájajú s francúzskou politikou. Jeden vyrastal s ochrankou, druhý si na ňu musel zvyknúť v tom najhoršom veku. Obaja synovia francúzskeho exprezidenta Nicolasa Sarkozyho neprežili práve najjednoduchšie dospievanie, nemali však na výber.

Kým Louis Sarkozy priezvisko využil na reklamu svojej kolekcie topánok, Aurélien Enthoven ako nevlastný Sarkozyho syn sa hrnie do politiky a volá po odchode Francúzska z EÚ.

Vychovaný ochrankármi

Louis Sarkozy sa podobne ako Chelsea Clintonová alebo obe dcéry amerického exprezidenta Baracka Obamu narodil do sveta politiky. Učil sa čítať medzi stenami ministerstva vnútra. Keď mal sedem rokov, najčastejšie otca videl na ministerstve financií. Keď mal o štyri viac, kráčal po schodoch Elyzejského paláca, keď Sarkozy vyhral prezidentské voľby.

„Vychovala ma bezpečnostná služba,“ povedal ešte v roku 2015 pre Paris Match. „Keď sa moji rovesníci spolu hrali, ja som bol v kancelárii bezpečnostnej služby a hral som sa s nimi videohru Half-Life alebo nejakú inú hru. Keď som mal sedem alebo osem rokov, vzali ma zastrieľať si. Vtedy som si obľúbil zbrane.“

Práve pre túto záľubu začal v 14 rokoch

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Svet

Teraz najčítanejšie