Denník N

Premiér Pellegrini skritizoval Blahov status k Únii, má zvážiť pôsobenie v eurovýbore (+ video)

Foto - TASR
Foto – TASR

Premiér reagoval na status, v ktorom Blaha napísal, že EÚ je len banda zakomplexovaných lúzrov.

Premiér Peter Pellegrini na dnešnom parlamentnom výbore pre európske záležitosti skritizoval svojho straníckeho kolegu a predsedu výboru Ľuboša Blahu (obaja Smer).

Pellegrinimu sa nepáčil Blahov status, v ktorom útočí na Európsku úniu. „Sme týždeň do európskych volieb, snažím sa sledovať situáciu a rešpektujem, ak má niekto iný názor na Európsku úniu, ale nedá mi nepovedať…“ povedal na konci rokovania výboru premiér.

„Čítam niektoré statusy a nie sú to statusy ľudí, ktorí od začiatku, od svojho vstupu do politiky vravia, že Brusel je zlý. Tam to rozumiem, to je ich výbava. Ale čítam aj statusy, ktoré sú nenávistné alebo veľmi kritické k Európskej únii od najvyšších predstaviteľov výboru pre európske záležitosti. Ak niekto má taký zásadný problém, že Úniu nazve bandou lúzrov, že je antiľudská, antisociálna, antineviemaká vec, tak potom radšej treba zvážiť, či človek chce zostať vo výbore pre európske záležitosti.“

Blaha napísal status pred týždňom

Premiér reagoval na Blahov status spred týždňa. Poslanec Smeru v ňom kritizoval, že v propagačnom videu, ktoré zdieľalo aj ministerstvo zahraničných vecí, sa objavili administrátori satirickej stránky Zomri.

„Keď sa nad tým bližšie zamyslíte, lepší symbol EÚ vlastne ani nemohli nájsť. Tak isto ako Zomri, aj EÚ sa oháňa toleranciou a liberalizmom, a pritom nedokáže rešpektovať iný názor.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie