Denník N

Kollár po škandále spojenca Stracheho: Naše medzinárodné hnutie to neohrozí

Rakúsky vicekancelár odstúpil po zverejnení nahrávok, kde za podporu vo voľbách sľubuje ruskému oligarchovi biznis. Boris Kollár si myslí, že ide o zlyhanie jednotlivca, Andrej Danko so Strachem už vraj nemá žiadny vzťah.

Najbližším slovenským spojencom odchádzajúceho rakúskeho vicekancelára Heinza-Christiana Stracheho je Boris Kollár. Jeho hnutie Sme rodina patrí do rovnakej medzinárodnej platformy ako Stracheho FPÖ.

Správa o Stracheho demisii zastihla Kollára v Miláne na veľkom stretnutí podporovateľov hnutia Európa národov a slobody (ENF), do ktorého patrí okrem Stracheho aj krajná pravica z Talianska či Francúzska.

„Práve som na mítingu s pani Le Penovou, s pánom Salvinim, s Geertom Wildersom, o chvíľku ideme na tribúnu,“ povedal Kollár.

Strache odstúpil po tom, čo nemecké médiá zverejnili videonahrávky, na ktorých za podporu vo voľbách sľubuje štátne zákazky ľuďom, ktorých považuje za blízkych ruskému oligarchovi.

„Myslím si, že Strache zareagoval slušne, tak, ako sa má. Je tam nejaké podozrenie, ktoré sa musí vyšetriť, a kým sa nevyšetrí, pán Strache podal demisiu,“ hovorí Kollár. „Myslím si, že všetko je v najväčšom poriadku.“

„Padni, komu padni,“ reagoval na škandál a odstúpenie rakúskeho vicekancelára Kollárov kolega Peter Pčolinský.

Kollár: Ide o zlyhanie jednotlivca, nie hnutia

Stracheho škandál podľa Kollára nezhorší povesť celého medzinárodného hnutia, pretože

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Sebastian Kurz

Slovensko, Svet

Teraz najčítanejšie