Denník N

Ramsaymu sa skončí zmluva. Pokračovanie? Ktovie, či je to ešte možné, reaguje

Ramsay počas tréningu. Ilustračné foto - TASR
Ramsay počas tréningu. Ilustračné foto – TASR


Utorkový zápas proti Dánsku na hokejových majstrovstvách sveta môže byť posledný nielen pre Ladislava Nagya, ale aj pre Craiga Ramsayho, kanadského trénera slovenského tímu.

V lete 2017 podpísal zmluvu na dve sezóny a vrcholom jeho práce mal byť domáci šampionát. Ten sa v utorok pre Slovákov skončí posledným zápasom základnej A-skupiny, do štvrťfinále nepostúpili.

Ramsay zatiaľ nehovorí, či by chcel zostať dlhšie. „Práve teraz len chcem vyhrať posledný zápas,“ povedal po pondelkovom tréningu na vedľajšej ploche košickej Steel arény.

„O potenciálnom predĺžení mojej zmluvy sme sa ešte vôbec nerozprávali a ani som na to nemyslel. Pôvodný zámer bol tento šampionát. Naozaj som si to užil a vždy sa budem snažiť pomôcť,“ povedal 68-ročný tréner.

„Budeme sa rozprávať po šampionáte. Neviem, či je to ešte možné, ktovie?“ dodal.

Ramsay prišiel na Slovensko po tom, ako tím trénera Zdena Cígera obsadil na MS 2017 v základnej skupine predposledné siedme miesto. Cígerovi pre bojkot a vnútorný boj v hokejovom hnutí odmietlo účasť na šampionáte mnoho hráčov.

Ramsayho si vybral vtedy nový generálny manažér reprezentácií Miroslav Šatan. Ramsay už ospravedlnenky v takej miere ako Cíger nedostával.

Ramsay mal pozdvihnúť slovenský tím. Myslí si, že sa mu to podarilo?

„Páči sa mi spôsob, akým

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

MS v hokeji

  • finále: Kanada - Nemecko 5:2
  • Slovensko skončilo na 9. mieste

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie