Denník N

Právnika Františka Poláka zadržali pre extrémizmus (fotky z domovej prehliadky)

František Polák

Právnika Františka Poláka zadržala polícia. Podozrieva ho z extrémizmu pre jeho sympatie k nacistom. Denníku N to potvrdil zdroj z polície.

„V rámci Slovenska policajti Národnej protizločineckej jednotky vykonali policajnú akciu Plukovník v súvislosti s trestnými činmi extrémizmu. Vykonali viaceré domové prehliadky a zadržali sedem osôb. Vzhľadom na to, že v danej veci prebiehajú procesné úkony, poskytneme ďalšie informácie hneď, ako to bude možné,“ informovala polícia.

František Polák je obhajca bývalého bossa podsvetia Mikuláša Černáka. Obhajoval aj poslanca Kotlebovej ĽSNS Stanislava Mizíka, keď bol obžalovaný z extrémizmu za jeho status o tom, akým ľuďom prezident udelil vyznamenania. Tvrdil v ňom, že ocenení majú židovský pôvod. Na súde sa Mizík obhajoval aj tým, že nevie pracovať s počítačom, hoci v pléne parlamentu ho bežne používa.

Polák zrejme sám urobil svoju fotku v nacistickej uniforme a posielal ju svojim známym. Právnik sa môže obhajovať, že držanie nacistických predmetov nie je trestné, ak je na zberateľské účely. Rozposielanie fotografie však už trestné môže byť a môže byť považované za šírenie extrémizmu.

Polícia zverejnila fotografie z domovej prehliadky Františka Poláka:

Nezávislosť médií na Slovensku nebola od roku 1989 nikdy vo väčšom ohrození, ako je teraz. Ak nás chcete podporiť nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom. Vopred ďakujeme🤞

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Slovensko

Teraz najčítanejšie