Denník N

Malkin si bronzovú medailu okamžite zvesil z krku. Ovečkin napriek výhre: Bohužiaľ

Ovečkin s bronzovou medailou. Foto N – Peter Kováč
Ovečkin s bronzovou medailou. Foto N – Peter Kováč

„Jakub, žiaľ, pýtame sa ťa už niekoľkýkrát, ale je toto pre teba najťažšia prehra v reprezentácii?“ pýtali sa českí novinári kapitána Voráčka. „Nie v reprezentácii, v celej kariére,“ odpovedal krídelník Philadelphie so sklonenou hlavou.

„Medaila bola naozaj blízko a tento tím mal potenciál na to, aby ju získal,“ dodal po neúspešnom zápase o bronz. Česi v ňom v Bratislave prehrali s Ruskom 2:3 po samostatných nájazdoch. Na výhru im nestačilo ani 50 striel.

České čakanie na hokejovú medailu tak trvá rovnako dlho ako slovenské – sedem rokov.

Naši susedia prehrali v rade aj tretí zápas o bronz, do ktorého sa dostali. V roku 2014 nestačili na Švédsko, o rok neskôr podľahli na domácom šampionáte Američanom. Na ďalších troch majstrovstvách sa do bojov o medaily nedostali.

Ovečkin: Bohužiaľ, máme bronz

Úplne spokojní zo Slovenska neodídu ani ruskí hokejisti. Tí mali v Bratislave papierovo najkvalitnejší káder, čo v základnej skupine potvrdzovali hrou aj výsledkami. Prvá prehra prišla až v semifinále, disciplinovaným Fínom podľahli 0:1.

To, že bronz Rusom nestačí, bolo najviac vidieť na Jevgenijovi Malkinovi. Po medailu si išiel medzi poslednými, hneď po prevzatí si ju zložil z krku, oprel sa o hokejku a dlho sklamane hľadel do zeme.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

MS v hokeji

  • finále: Kanada - Nemecko 5:2
  • Slovensko skončilo na 9. mieste

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie