Denník N

Laššáková je v porovnaní s Maďaričom príjemná pani v ružovom

Robert Fico a Marek Maďarič. Foto N – Tomáš Benedikovič
Robert Fico a Marek Maďarič. Foto N – Tomáš Benedikovič

Škrty dotácií pre kohokoľvek sa s ranami, ktoré spoločnosti zasadil Maďarič, nedajú porovnať.

Autor je organizátor festivalu Pohoda,
člen Redakčnej rady Denníka N

Stojíme pri kultúre je dobrá iniciatíva. Na mítingu na námestí SNP odzneli vynikajúce prejavy, do pozornosti by som dal hutný a nepatetický text Jána Triašku. A ozval sa aj nový prispievateľ denníka Sme, Marek Maďarič. Áno, ten Marek Maďarič, ktorý režíroval Roberta Fica s jeho odmietaním odpovedať denníku Sme. Absurdné drámy mám rád, preto si vždy rád prečítam jeho texty, či pozriem jeho videá.

Marek Maďarič sa nechal počuť, že na mieste ministerky by odstúpil. Vraj by tak urobil aj on, len on nečelil trom petíciám za rok. Možno bude čas láskavý a tomuto ideológovi strany Smer sa napokon podarí nalakovať samého seba na ružovo, chcem však povedať, že ministerka Laššáková nie je o nič horšou ministerkou ako Maďarič. Som dokonca presvedčený, že k jeho „najsilnejším“ momentom sa ani len nepriblížila.

Čo sa týka petícií, minister Maďarič čelil mnohým výzvam na korigovanie svojho výkonu funkcie, sám som niekoľko z nich podpísal. Dajte si do vyhľadávača napríklad spojenie „tlačový zákon Maďarič“ a prečítajte si jeho vyjadrenia na adresu médií – to bol skutočný štart Ficovho honu na novinárov, za vyhlásenia o klamstvách či sledovaní vlastných záujmov by sa nemusel hanbiť ani Kočner.

Pripomeniem, že reakciou bola prázdna titulka všetkých denníkov na Slovensku, žiaľ, nedokázalo to motivovať davy k nejakému protestu. Minister Maďarič presadil jazykový zákon či zákon o dvojitom občianstve, čo je oproti škrtom dotácií ďaleko tvrdšou ranou pre spolunažívanie majority s minoritami.

Minister Maďarič sa nikdy neozval – ako šéf rezortu pod ktorý patrí aj cirkev – k adorácii Jozefa Tisa a iným „hriechom“ cirkvi – naopak, dohodol s ňou pakt o neútočení výmenou za podporu Smeru. Maďarič prehliadol útoky

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie