Denník N

Kým som pila, nedokázala som si nájsť životnú lásku

Ilustračné foto - Flickr.com
Ilustračné foto – Flickr.com

Hľadaj, kde len chceš – v zoznamkách, hromadnej doprave, práci, pri nakupovaní. Nikoho si však nehľadaj, kým sa nemáš aspoň trochu rád, odporúča žena, ktorá bola alkoholičkou skôr, než dospela.

Píše Caroline Williamsová, článok zverejňujeme so súhlasom The Washington Post

Prebudilo ma hlasné klopanie na dvere. Zľahka som otvorila oči. Boli opuchnuté po včerajšej noci plnej sĺz, syrovej pizze a mlčanlivých hltov vodky.

Hneď ako som otvorila dvere, bolo mi jasné, čo sa deje. Mama vošla dnu nasledovaná mojou najlepšou kamarátkou Oliviou a starším pánom, ktorý na mňa od začiatku zazeral. „Caroline, toto je Bruce. Je tu s nami, pretože ti chceme pomôcť,“ povedala mama.

O mesiac neskôr som už sedela v miestnosti s tuctom ďalších žien a predstavovala sa im ako alkoholička. Bolo ťažké negúľať očami zakaždým, keď som to povedala nahlas.

Bolo to leto 2014 a ja som mala rok po škole. Práve som v dôsledku nehody prišla o jednu z najlepších kamarátok a všetko sa mi zdalo nanič. Presťahovala som sa do Chicaga, aby som začala svoj „dospelácky“ život, no v skutočnosti som sa vrátila v čase a bola som opäť len neistou štrnásťročnou dievčinou. Mala som za sebou viacero falošných vzťahov a opitých jednorazoviek.

Kým som sa liečila, nesmela som piť. Po tom všetkom, čo sa stalo, ma to vlastne ani nelákalo. Skutočný opilec by sa tak ľahko alkoholu zbaviť nedokázal, vravela som si. To, že som dokázala za noc vytriezvieť, som považovala za dôkaz, že naozaj nie som alkoholička.

Potom sa stala vtipná

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Vzťahy

Rodina a vzťahy

Teraz najčítanejšie