Denník N

Šufliarsky žiada potrestať právnika Kušnírovej Kvasnicu, podal aj trestné oznámenie

Peter Šufliarsky. foto N - Tomáš Benedikovič
Peter Šufliarsky. foto N – Tomáš Benedikovič

Bývalý námestník generálnej prokuratúry napísal advokátskej komore, aby urobila revíziu správania sa Romana Kvasnicu v kauze objednávky vraždy Jána Kuciaka. Šufliarsky musel z funkcie odísť pre esemesky s Kočnerom.

Keď Marian Kočner zverejnil SMS správy novinárov s ich bývalým kolegom Gáborom Grendelom, generálna prokuratúra odobrila rozhodnutie okresnej prokuratúry, že nejde o trestný čin. Prokurátor Zdenko Čaniga vtedy napísal, že je vo verejnom záujme vidieť, ako novinári komunikujú s vtedajším hovorcom ministerstva vnútra.

Generálna prokuratúra, ktorej trestným námestníkom bol Peter Šufliarsky, sa s tým stotožnila.

Keď teraz vyšetrovatelia zaistili v mobile Mariana Kočnera komunikáciu samotného Šufliarskeho s Kočnerom, obvineným z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, Šufliarsky podal trestné oznámenie aj podnet na preskúmanie postupu vyšetrovateľa Petra Juhása. Obrátil sa aj na Slovenskú advokátsku komoru, aby preskúmala postup Romana Kvasnicu, právneho zástupcu matky Kuciakovej snúbenice.

Kým americká ambasáda Kvasnicu nedávno ocenila cenou za ľudské práva, Šufliarsky si myslí, že by mal byť potrestaný za to, ako zastupuje svojich klientov. Vyplýva to z podnetu, ktorý Šufliarsky napísal advokátskej komore.

Kvasnica v marci upozornil na to, že medzi Kočnerom a Šufliarskym bol priateľský a dôverný vzťah. 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kočner

Vražda Jána Kuciaka

Slovensko

Teraz najčítanejšie