Denník N

Zrýchlil, lebo vysadil sladké. Chára má 42 a je dva zápasy od ďalšieho Stanleyho pohára

Foto - tasr/ap
Foto – tasr/ap

Tri slovenské mestá môžu vidieť trofej pre víťaza play-off NHL.

Ešte dve víťazstvá potrebuje kapitán Bostonu Bruins Zdeno Chára a jeho spoluhráči k získaniu Stanley Cupu. Získal ho už v roku 2011.

V prvom finálovom zápase proti St. Louis Blues „Big Z“ zblokoval strelu ruského útočníka Vladimira Tarasenka a zakrvavený opustil ľad.

Nad Chárom visel otáznik, ale pred zápasom číslo dva všetkých ubezpečil, že je v poriadku. „Cítim sa dobre, bolo to len škrabnutie. Potreboval som len niekoľko stehov,“ povedal pre NBC Sports.

Nedohral ani štvrtý zápas, v ktorom ho puk trafil do tváre. Boston v ňom v noci na utorok prehral 2:4 a St. Louis vyrovnalo stav série na 2:2.

Rešpekt

Boston v prvom kole play-off vyhral sériu s Torontom 4:3 na zápasy, v druhom kole vyradil v šiestich zápasoch Columbus. V konferenčnom finále Bruins prešli cez Carolinu v najkratšom možnom čase.

Trénerom Hurricanes je Rod Brind´ Amour. K niekdajšej ikone NHL má Chára veľký rešpekt. „Rod je skutočný líder a vždy, keď som proti nemu hral, bol to tvrdý bojovník. Podať si s ním po sérii ruku pre mňa znamenalo veľa. Vyvažovanie nasadenia a rešpektu je to, o čom play-off v skutočnosti je,“ povedal Chára podľa NBC Sports.

Brind´Amour neostal Chárovi nič dlžný: „Prajem ti

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie