Denník N

Po dnešku tušíme, ako bude vyzerať Kiskova strana: Loví medzi primátormi, cieli aj na konzervatívcov

Aktualizované 7. 6. – Kiska dnes zverejnil dve nové mená, ktoré posilnia jeho stranu. Pribudnú zrejme ďalší, špekuluje sa aj o Marekovi Hattasovi a Jane Žitňanskej.

V sobotu sa po celom Slovensku objavili bielo-žlté bilbordy, predzvesť novej strany Andreja Kisku, na ktorých bol slogan „Vráťme Slovensko všetkým ľuďom“. No zatiaľ na ňom chýbali tváre.

Vo štvrtok sa začali dopĺňať aj tie. V novej strane Andreja Kisku sa objaví dnes už bývalý líder iniciatívy Za slušné Slovensko Juraj Šeliga či starosta Spišského Hrhova Vladimír Ledecký. Ku Kiskovi ide aj primátor Hlohovca a bývalý šéf Rady STV Miroslav Kollár, oznámil to v . týždni.

Naznačujú, že nová strana Andreja Kisku sa bude snažiť oslovovať aj konzervatívnejších voličov. Šeliga napríklad pred eurovoľbami podporil kandidátku KDH a na Kiskovi oceňuje, že „nie je fundamentalistom ani extrémnym liberálom“.

O ponuke na vstup do veľkej politiky hovorí aj nitriansky primátor Marek Hattas. Podľa informácií Denníka N by mohlo ísť práve o Kiskovu stranu, aj keď Hattas to konkrétne nehovorí.

Pravdepodobné je, že v novej strane bude aj

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Andrej Kiska

Za ľudí

Slovensko

Teraz najčítanejšie