Denník N

Nová tvár Za slušné Slovensko po odchode Šeligu: Žiadne dohody s Kiskom nikdy neboli

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

Po odchode Juraja Šeligu do politiky sa tvárou iniciatívy Za slušné Slovensko stala Eva Lavríková, ktorá organizovala protesty v Bánovciach nad Bebravou. Bolo by podľa nej dobré, keby medzi Šeligovým odchodom a vstupom do politiky prešlo viac času.

Juraj Šeliga odchádza do strany Andreja Kisku. Je to dobré rozhodnutie?

Ako iniciatíva sme hovorili od začiatku, že chceme slušných ľudí v politike a že chceme, aby sa do politiky vrátila slušnosť a dodržiavanie hodnôt. Vždy sme ľudí povzbudzovali, aby išli aktívne do politiky, ak cítia, že tam je ich miesto. Opakovane sa to stalo pri komunálnych voľbách aj v eurovoľbách. A deje sa to aj teraz pred parlamentnými voľbami. Juraj vidí svoje miesto v politike. Je dobré, že do nej vstupuje, ak cíti, že túto úlohu dokáže spĺňať. Od začiatku sme si však vraveli, že ak niekto aktívne vstúpi do politiky, odíde z iniciatívy, lebo chceme byť občianska platforma.

Neublíži vám vstup Juraja Šeligu do strany Andreja Kisku?

Dúfame, že nie. Snažíme sa o tom otvorene a úprimne komunikovať. Ak sú ľudia, ktorí sú v iniciatíve a myslia si, že by sa v politike cítili dobre, sme radi, ak do nej pôjdu. Ale budú robiť niečo iné ako my, lebo našou agendou je prebúdzanie občianskej spoločnosti.

Juraj Šeliga bol výrazná tvár, viac ako tí, ktorí vstúpili do komunálnej politiky. Doteraz o vás konšpiračné weby dlhodobo tvrdili, že za protestmi stojí Andrej Kiska. Nebudete to mať teraz s vyvracaním ešte ťažšie?

S tým rátame a 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Rozhovory

Za slušné Slovensko

Slovensko

Teraz najčítanejšie