Denník N

Čomu čelí Rišo Lintner: Náš hokej si zažíva svoj rok 1998

Kandidát na prezidenta SZĽH Richard Lintner. Foto N – Tomáš Benedikovič
Kandidát na prezidenta SZĽH Richard Lintner. Foto N – Tomáš Benedikovič

Dnes sa na kongrese SZĽH bude voliť prezident slovenského hokeja. Zlatá generácia sa blíži k čelnej zrážke s garnitúrou, ktorá je prázdna, pahltná a v mnohom primitívna, ale má moc a jej páky.

Keď sme nedávno Pod lampou hovorili s Rišom Lintnerom a Otom Haščákom o budúcnosti nášho hokeja, mal som dva protichodné pocity.

Jeden, že do vedenia slovenského hokeja sa konečne hlási kvalita a charakter, ale (a to je druhý pocit) že práve preto sa proti Lintnerovi spoja všetci, čo kvalitu a charakter považujú za svoje ohrozenie.

Keď som z diskusie v štúdiu národného divadla odchádzal, došlo mi, že Lintner, Šatan, Bondra a takmer všetci lídri zlatej generácie zažijú práve teraz náš charakteristický ponovembrový spor, v ktorom majú kvalitní ľudia pravdu a riešenia, ale ich súperi disponujú mocou, pákami a korupčnými nástrojmi.

Je to spor, ktorý sa tu roky viedol s Mečiarom, ale v modifikovanej podobe aj s Dzurindom a dnes s jemne salónnejším klonom HZDS.

Širokého a Nemečkova generácia funkcionárov doviedla hokej k úpadku, no seba k blahobytu. Je to verná kópia mečiarovskej generácie politikov, ktorí doviedli Slovensko na pokraj krachu, no seba do Elektier a iných luxusných nevkusov. Identická s mečiarovskou je aj nemečkovská reakcia na zúfalú realitu – námesačné reči o úspechoch po dvoch deviatych a jednom jedenástom mieste na svetových turnajoch, nové plané sľuby a arogantná ignorácia ľudí. Veď volia kluby, čo tam po státisícoch fanúšikov, všakže, pán prezident?

Veľmi by som nášmu hokeju želal ľudí ako Rišo Lintner, Miro Šatan či Mišo Handzuš, pretože mentalita typu Nemeček, Golonka a Lukáč je neznesiteľná a pre šport zničujúca. Ak by na júnovom kongrese šlo o hokejový spor, nebolo by o čom, pretože Lintnerovci sú v myslení o dva vesmíry vpredu a navyše majú za sebou celý hokejový národ. Lenže o šport a fanúšikov nepôjde.

Zlatá generácia sa blíži k čelnej zrážke s garnitúrou, ktorá je prázdna, pahltná a v mnohom primitívna, ale má moc a jej páky. Náš hokej si teraz zažíva svoj rok 1998.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Lintner vs. Nemeček

Komentáre

Teraz najčítanejšie