Denník N

Šéfka Profesie o výbere šéfa dopravného podniku: Zdalo sa mi až prehnané, aké chce byť mesto transparentné

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

Jedna z najznámejších žien v HR na Slovensku, Ivana Molnárová, bola členkou komisie, ktorá v pondelok vyberala kandidátov na riaditeľa bratislavského dopravného podniku. Hovorí, že mestu na morálnej odolnosti kandidátov záležalo možno viac, ako je zvykom v súkromnej sfére.

S riaditeľkou Profesie sme sa rozprávali v pondelok večer hneď po skončení vypočutia troch kandidátov na predsedu predstavenstva bratislavského dopravného podniku. Spolu s Ivanou Molnárovou boli členmi komisie predseda Peter Netri, Renáta Bláhová, Ján Barienčík a Ľuboš Krajčír. O post šéfa Dopravného podniku Bratislava súperili Stanislav Brečka, Vladimír Rafaj a Martin Rybanský.

Na základe toho, čo sme doteraz videli, myslíte si, že Dopravný podnik Bratislava bude mať lepší manažment ako doteraz?

Určite áno. Minimálne tí traja, ktorých sme na verejnom vypočutí počuli, sú vhodní adepti. Predvýber a celý transparentný výber sa urobili kvalitne. Kandidátov bolo veľa, ale hľadali sme tých, ktorí spĺňajú kritériá a sú naozaj transparentní – nemajú kauzy a nie sú prepojení s finančnými skupinami. Toto sme pri výbere dávali na prvé miesto, aby sme sa ako komisia vedeli za kandidátov postaviť eticky.

Keď niekto neprešiel cez sito integrity, čo zavážilo? Stačilo, že sa o nich písalo v médiách zle?

Zisťovali sme to na základe referencií a na základe odporúčaní HR poradcov, ktorí si zisťovali o uchádzačoch informácie. Využívali sme aj verejne dostupné informácie a pozerali sme sa na prepojenia s rôznymi firmami. Z toho sme potom mohli posúdiť, nakoľko je uchádzač transparentný.

Napríklad?

V rámci komisie sme napríklad

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Bratislava

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie