Denník N

Normálna prezidentka

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

Je sympaticky čudné, že naša prezidentka je úplne obyčajná osoba s obyčajnými vzťahmi.

V sobotu budeme mať novú prezidentku. Treba povedať, že sa dosť teším a veľmi jej držím palce. Asi aj viac ako komukoľvek predtým. Chvíľu som si myslela, že je to z nejakej osobnej ženskej sympatie voči takzvanému nežnému pohlaviu, ale nie je to tak. Nehu bokom. Bude to ťažké. O to viac, že je žena.

Na pulte v obchode bol bulvárny plátok. Bolo tam niečo o tom, aké je šokantné, že naša prezidentka so svojím partnerom prežívajú krízu. A že je šokantné, že rodinu o tom už upovedomila skôr. Kým verejnosť až teraz. Článok bol napísaný štýlom plátkovým, čiže: instagramový status, CTRL+C, CTRL+V. To sa píše samo.

Ach, ako dobre, že budeme mať prezidentku, ktorá zo seba nebude robiť lovkyňu anakond, ale prezidentku, ktorá sa na nič nepotrebuje hrať. Ktorá sa nebude tváriť, že je všetko eňoňuňo, keď nie je, ktorá namiesto klebiet polopatisticky pomenuje bárs aj svoje súkromie. A potom som rozmýšľala, kedy čitatelia plátkov pochopia, že aj prezidentka je normálny, bežný človek so svojimi radosťami a starosťami. Áno, aj prezident je človek, ktorý normálne je rožok s treskou, môže dostať nádchu, niekedy asi aj plače a môže mať osobné krízy a dokonca sa môže rozísť so svojím partnerom.

Je

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Zuzana Čaputová

Komentáre

Teraz najčítanejšie