Denník N

Harabin stále koketuje s politikou, no ostáva zatiaľ len v talári

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Ak bude mať podporu, vie si predstaviť sám seba ako lídra volebnej kandidátky. Ako občan chce pomôcť novému občianskemu združeniu Harabinovci – vlastenci. Od júla sa vracia na Najvyšší súd, i keď pripúšťa, že by chcel byť predsedom parlamentu.

Štefan Harabin ostáva sudcom Najvyššieho súdu, vracia sa späť do talára. No zároveň pripúšťa možné politické ambície. Sám seba si vie predstaviť ako lídra volebnej kandidátky.

Na súd by mal po prerušenom výkone funkcie nastúpiť po prezidentských voľbách, kde skončil tretí. Voľby napadol na Ústavnom súde a dva dni pred inauguráciou víťazky Zuzany Čaputovej spochybňuje jej právo ujať sa prezidentskej funkcie.

„Pani Čaputová, pre ktorú je slušnosť na prvom mieste, by sa mala k tomu postaviť a bez rozhodnutia Ústavného súdu odmietnuť inauguráciu,“ vyhlásil dnes Harabin.

Ak predseda Ústavného súdu Ivan Fiačan prijme jej sľub, mal by podľa Harabina odstúpiť pre hrubé pošliapanie práv. Je presvedčený, že kým sudcovia v Košiciach nerozhodnú o jeho podnete voči voľbám,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Štefan Harabin

Slovensko

Teraz najčítanejšie