Denník N

Vzbura na východe sa skončila, košickí funkcionári podporili Fica, mimoriadny snem nebude

Fico odchádza z rokovania v Malej Ide v košickom kraji. Foto - TASR
Fico odchádza z rokovania v Malej Ide v košickom kraji. Foto – TASR

Fico bude stranu viesť do budúcoročných parlamentných volieb.

Košická krajská rada Smeru podporila predsedu Roberta Fica a na mimoriadny snem strany nevidí dôvod. Stranu povedie do budúcoročných parlamentných volieb.

Výzvu, ktorá mala iniciovať jeho odchod z funkcie, považuje Fico za individuálny postoj jednej členky strany po tom, ako ju Smer nepostavil na svoju kandidátku do eurovolieb.

„Je to len individuálny hlas. Prešiel som všetkých osem krajov a každý sa chytal za hlavu, že čo je to za nezmysel. Nikto ju (Moniku Smolkovú) za jej názor nebude vyhadzovať ani hrešiť,“ povedal Fico pre Korzár.

Vzbura v košickom Smere vypukla 28. mája, keď predsedníctvu, všetkým krajským aj všetkým okresným organizáciám zaslala výzvu nespokojných členov a funkcionárov končiaca europoslankyňa Monika Smolková.

Aj šéf krajskej rady Richard Raši pripustil, že v Smere viazne komunikácia.

„Potrebovali sme sa stretnúť, lebo mnohé veci, čo mali patriť na našu vnútrostranícku debatu, sa začali riešiť cez médiá, čo nám neurobilo dobrú atmosféru. Preto predseda strany prešiel všetkých osem krajských rád a ani naša krajská rada nechce, aby sa riešili základné zmeny na najvyšších postoch v strane. Predseda strany má dôveru našej krajskej rady,“ povedal Raši.

Smolková rozhodnutie rešpektuje, zo strany neodchádza

Rokovanie za účasti Fica v Malej Ide pri Košiciach trvalo zhruba hodinu a pol. Podľa Rašiho sa situácia v strane v kraji stabilizovala. „Určite áno, pretože okrem dvoch okresov ostatné okresy vyjadrili podporu, nechcú ani mimoriadny snem a chcú, aby sa to všetko vydiskutovalo vo vnútri a išlo sa v tandeme s predsedom strany a na čele vlády s Petrom Pellegrinim,“ dodal Raši.

Fico zopakoval, že stranu bude viesť do budúcoročných parlamentných volieb, mimoriadny snem považuje za nezmysel. „Normálne fungujeme ďalej, ideme do volieb a chceme tie voľby vyhrať,“ dodal Fico.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Robert Fico

Smer

Slovensko

Teraz najčítanejšie