Denník N

Andrej Kiska: Fico je trápny a nemá charakter, o jeho pití počúvam smutné správy

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

Bývalý prezident v prvý pracovný deň mimo úradu v diskusii Denníka N otvorenejšie hovoril o Robertovi Ficovi, o tom, že Slovensko má na to prijať pár tisíc utečencov a tiež, že registrované partnerstvá v programe svojej strany Za ľudí nechce.

Máme vás ďalej oslovovať pán prezident, ako vám to podľa protokolu prislúcha?

Každý ma môže oslovovať, ako to cíti. Pre tých, ktorých som priateľ, som Andrej, pre niektorých som pán Kiska, je to o mne ako osobe, nie o oslovení, je to jedno.

Americkí prezidenti majú zvyk, že nechajú svojmu predchodcovi vždy niečo na stole. Čo ste nechali na stole prezidentke Čaputovej?

Nechal som jej tam medailónik a verím, že jej prinesie šťastie. Vidíme, ako sa do nej už oprel nemenovaný predseda jednej politickej strany, a dúfam, že jej pomôže sa problémami a útokmi preniesť.

O aký medailónik ide?

Je tam Panna Mária, dostal som to od Svätého Otca a to som jej tam nechal.

Vyhrali ste prezidentské voľby so sloganom srdce, rozum, charakter. Prezidentka Čaputová na to nadviazala a trochu to zmenila na srdce, rozum, ruky, ako to chápete?

Pani prezidentka chcela vyjadriť, že si to ide odmakať, poctivo zapracovať. Hovorí o korupcii, starostlivosti o seniorov, preto tam treba poriadne silné ruky.

Už ste spomenuli, že Robert Fico prezidentke odkázal, že nevidí dôvod voliť ďalších kandidátov na ústavných sudcov, kým ona nevymenuje aspoň ďalších troch. Ako by ste jej poradili na to zareagovať?

Už nie som prezident a môžem to povedať na rovinu. Je trápny.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Andrej Kiska

Rozhovory

Slovensko

Teraz najčítanejšie