Denník N

Spojenectvo PS a Spolu v Prievidzi nefunguje, Macháčkovú stále trápi kauza jej domu

Katarína Macháčková a jej dom v Prievidzi. Foto - TASR, N - Daniel Vražda
Katarína Macháčková a jej dom v Prievidzi. Foto – TASR, N – Daniel Vražda

Poslankyňa Spolu a primátorka Prievidze je stále vo svojom meste pod paľbou kritiky za nadobudnutie kedysi mestského pozemku, na ktorom dnes stojí jej dom.

Prípad bývalých mestských pozemkov, na ktorých stojí aj dom primátorky Prievidze Kataríny Macháčkovej, je živý aj po trinástich rokoch. Najprv ho otvorili pred vlaňajšími komunálnymi voľbami a teraz sa ním zaoberajú mestskí poslanci.

Potrestanie Macháčkovej, ktorá je aj poslankyňou Národnej rady za Spolu, podporuje aj poslanec zastupiteľstva v Prievidzi z Progresívneho Slovenska Branislav Gigac. Spolu a Progresívne Slovensko sa len nedávno dohodli na tom, že spoločne pôjdu do nadchádzajúcich parlamentných volieb.

Časť poslancov mestského zastupiteľstva v Prievidzi znovu otvorila prípad nadobudnutia rodinného domu, ktorý získala Macháčková. Komisia na ochranu verejného záujmu žiada zastupiteľstvo, aby schválilo, že primátorka porušila ústavný zákon o ochrane verejného záujmu, a potrestalo ju pokutou vo výške ročného platu. Macháčková označila aktivitu za účelovú politickú hru, ktorej cieľom

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Progresívne Slovensko

Slovensko

Teraz najčítanejšie