Denník N

Súd potvrdil, že Kočner stiahol žiadosť o prepustenie z väzby. Markíza predložila ďalší dôkaz

Marian Kočner pred Najvyšším súdom. Foto N – Tomáš Benedikovič
Marian Kočner pred Najvyšším súdom. Foto N – Tomáš Benedikovič

Kočnerov posudok podpisu na zmenke je z Baskicka a vznikol metódou, ktorú vedci neuznávajú a je v rozpore s posudkom, ktorý predkladal dávnejšie.

Špecializovaný trestný súd potvrdil, že v utorok nebude rozhodovať o väzbe Mariana Kočnera. Ten si najprv podal žiadosť, ale v pondelok ráno ju prostredníctvom právneho zástupcu Mareka Paru zobral späť.

„Naďalej pretrvávajú naše podozrenia, že ako obhajcovia Mariana Kočnera sme utajene monitorovaní na našich poradách s klientom. V leopoldovskej väznici, v miestnosti číslo 4, sú podľa nás zaznamenávané naše porady s klientom políciou, čím sú porušované práva na obhajobu,“ povedal televízii Joj Kočnerov obhajca Michal Mandzák. Obrátiť sa chcú aj na súd v Štrasburgu. Orgány činné v trestnom konaní už Kočnerove podozrenia odmietli.

Kočner tak príde na súd až na riadne pojednávanie, ktoré je vytýčené na 22. júla a pokračovať má ešte ďalších päť dní.

Markíza: Posudok z Baskicka nie je od vedcov

Televízia Markíza dala preskúmať posledný dôkaz, ktorý Kočner predložil súdu v apríli. Obžalovaný je z falšovania zmeniek voči televízii Markíza. Objednal si posudok z Baskicka, ktorý podľa neho dokazuje, že zmenky sú pravé. O čo presne ide?

Kočner tvrdí, že v roku 2000 mu Pavol Rusko, ešte ako riaditeľ televízie, podpísal zmenky za 42 miliónov eur (pôvodne tvrdil, že to bolo 70 miliónov, ale rozmyslel si to). Obžaloba aj Markíza hovoria, že to nie je možné. Zmenky neboli v účtovníctve Markízy a zároveň sa Rusko tak, ako sú zmenky podpísané, v roku 2000 nepodpisoval. Políciou objednaná znalkyňa vyhlásila, že zmenky boli podpísané najskôr v roku 2013. 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kočner

Slovensko

Teraz najčítanejšie