Denník N

tl;dr: Prečo nechodiť k lekárovi poobede a po kom je pomenovaný Cézar šalát

Foto - Jeff Eaton (CC)
Foto – Jeff Eaton (CC)

K lekárovi choďte ráno. Podľa novej štúdie ak idete k lekárovi poobede, je asi o 10 až 15 percent menšia šanca, že vás pošle na preventívny skríning na rakovinu (prsníkov alebo čreva) v porovnaní s rannou návštevou. Najpravdepodobnejšie vysvetlenie: lekári poobede meškajú so svojimi povinnosťami a sú unavenejší. Už predtým iná štúdia odhalila, že poobede lekári predpisujú aj viac zbytočných antibiotík – o štvrtej poobede až o štvrtinu viac ako o ôsmej ráno. (Dôvod: nemajú už čas alebo chuť pacientom vysvetľovať, prečo ich nepotrebujú.) Ďalšie štúdie ukazujú, že lekári si poobede aj menej umývajú ruky a predpisujú viac opiátov. (New York Times)

V dnešnej relácii mladej rodine pomáhame nájsť si nové bývanie. A mladá rodina, ktorá bola v našej relácii dokonca dvakrát, potom v časopise Slate napíše, ako sa to, čo vidíte v televízii v populárnom programe House Hunters (vysiela sa v USA už 20 rokov), odlišuje od skutočnosti.

  • V skutočnosti sme si bývanie vôbec nehľadali. Prvýkrát sa začalo natáčať po tom, ako sme si dom už vybrali, druhýkrát, keď už sme v ňom rok bývali. Za týždeň predstierania, že dom hľadáme, sme dostali 1500 dolárov (väčšinou sa platí len 500).
  • Realitný agent, ktorý nám domy ukazoval, bol v skutočnosti náš

    Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

tl;dr zo zahraničnej tlače

Svet

Teraz najčítanejšie