Denník N

Koniec hádok s novinármi? Trump má novú hovorkyňu, stiahol ju od svojej manželky

Stephanie Grishamová. Foto - TASR/AP
Stephanie Grishamová. Foto – TASR/AP

Stephanie Grishamová má pomôcť americkému prezidentovi napraviť jeho vzťahy s médiami.

Keď sa doterajšia hovorkyňa amerického prezidenta Sarah Sandersová rozhodla pre návrat do rodného Arkansasu, špekulovalo sa, kto ju na jej poste nahradí. Odpoveď nakoniec ponúkol Twitter prvej dámy Melanie Trumpovej, ktorá tam napísala, že ňou bude jej tlačová tajomníčka Stephanie Grishamová.

„Nepoznám inú osobu, ktorá by lepšie slúžila vláde a tejto krajine,“ opísala na sociálnej sieti Grishamovú, ktorá pre ňu pracovala od marca 2017.

Toto oznámenie však nevysvetľovalo, či bude Grishamová pracovať iba pre prezidenta, alebo bude ďalej aj hovorkyňou prvej dámy.

Trumpová neskôr na Twitteri uviedla, že je „nadšená, že Stephanie pracuje pre obe časti Bieleho domu“, pričom zastávať by mala aj tretiu funkciu – riaditeľky pre komunikáciu po tom, čo z tejto funkcie v marci odstúpil Bill Shine.

Zaľúbený prezident?

Grishamová pre prezidentský pár pracuje od Trumpovho víťazstva, keď pôsobila ako zástupkyňa vtedajšieho prezidentovho hovorcu Seana Spicera. Toho vystriedala Sandersová, ktorá nemala s médiami práve najlepšie vzťahy, a Grishamová sa presunula do východného krídla Bieleho domu k prvej dáme.

Ako píše denník Guardian, Grishamová bola pre Melaniu Trumpovú veľkou oporou vo funkcii, hoci nedokázala predchádzať chybám ani škandálom.

Keď napríklad v júni minulého roka Trumpová navštívila deti zadržané na hraniciach s Texasom, mala na sebe bundu s nie veľmi vhodným nápisom – Naozaj mi je to jedno. A tebe?

„Je to len bunda. Nebolo tam

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Donald Trump

Svet

Teraz najčítanejšie