Denník N

Remišová sa pridáva ku Kiskovi: Vládnuť bude ťažké a zrejme spravíme aj chyby

Veronika Remišová. Foto N - Vladimír Šimíček
Veronika Remišová. Foto N – Vladimír Šimíček

Veronika Remišová, roky považovaná za „dvojku“ OĽaNO, vstupuje do strany Za ľudí Andreja Kisku. „Sme odsúdení na spoluprácu,“ hovorí o svojom bývalom hnutí.

Veronika Remišová (43) je podľa očakávaní ďalšou z tvárí novej strany Za ľudí Andreja Kisku. Vo veľkom rozhovore hovorí:

  • ako prežíva odchod z OĽaNO a prečo sa rozhodla pre Kisku,
  • či sa v minulosti nemala viac ozývať voči slovníku Igora Matoviča,
  • na čo je v politike hrdá a čo najhoršie v nej zažila
  • aj či sa vidí ako budúca ministerka vnútra.

Vo veľkej politike ste už niekoľko rokov, ale členkou strany sa stanete až teraz. Ak na chvíľu vynecháme váš príbeh s OĽaNO, zvažovali ste v minulosti vstup do nejakej inej strany?

Moji rodičia boli dlho voliči KDH, ktoré malo ako strana so silnými regionálnymi bunkami slušné postavenie na celom Slovensku. Ja som sa aj chcela nejako angažovať, ale žila som dlho v zahraničí, tak som veľmi priestor nemala.

Koho ste zvykli voliť v minulosti? Ak sa nemýlim, po prvý raz ste mohli voliť v roku 1994.

Priznám sa, to si už nepamätám. Určite to bola niektorá z demokratických strán, a keďže rodičia v tom čase volili KDH, je možné, že som ho volila aj ja. Neskôr, keď som žila v zahraničí, som volila poštou, ak sa to dalo. Pri voľbách, kde to možné nebolo, ma postihol osud desaťtisícov Slovákov v zahraničí, ktorí voliť nemôžu. To sa teraz snažíme zmeniť.

V roku 2013, dávno pred tým, než ste vstúpili do veľkej politiky, ste o KDH napísali blog, ktorý sa volal „Škoda tej KDH-ckej ješitnosti“. Chválili ste v ňom program Alfa Radoslava Procházku. Spomínate si na to?

Mne sa jeho program v tom čase naozaj páčil. Pamätám si, že bol veľmi

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

OĽaNO

Veronika Remišová

Za ľudí

Slovensko

Teraz najčítanejšie