Denník N

Slovenské hurikány by mali mená podľa strán vládnej koalície (udalosti týždňa)

Štrasser, Koščová Stach a Bezák vyberajú udalosť, prešľap a podcenený moment týždňa.

Ján Štrasser, spisovateľ

Prešľap týždňa

Myslieť si, že piate nezvolenie potrebného (a vraj dohodnutého) počtu kandidátov na ústavných sudcov je zapríčinené analfabetizmom koaličných poslancov, je síce lákavé, ale asi to tak nebude. Cítiť za tým pomstu dohasínajúceho expremiéra z Bonaparta – keď ja nebudem ústavným sudcom, tak nikto. Ale ak by to predsa len bola neschopnosť platným spôsobom upraviť hlasovací lístok, bolo by namieste riešenie spred 400 rokov: „Při pražské defenestraci byli roku 1618 z oken pražského hradu vyhozeni královští místodržící. Konečně kdosi zavelel, aby dva nejvíce nenáviděné místodržící – Jaroslava Bořitu z Martinic a Viléma Slavatu – shodili z oken místodržitelské kanceláře do Jeleního příkopu.“

Nehoráznosť týždňa

Predsedovi NR SR nebolo dosť strápňovania pri kazení prezidentskej inaugurácie Zuzany Čaputovej. O pár dní vytiahol ďalšiu falošnú kartu – bez mandátu od prezidentky pozval na Slovensko prezidenta Bieloruska Lukašenka. Ale my vieme aj motív: A. D. chcel pôvodne 9. mája v Moskve pozvať na Slovensko Vladimira Putina, ale ten si pri tej poníženej poklone jeho pozvanie nevšimol, pretože kapitán PLGr. je hlboko pod rozlišovacími schopnosťami ruského prezidenta.

Citát týždňa

Hovorca Smeru Mažgút ospravedlnil Ficovu neúčasť na tlačovke: „Z určitých dôvodov predseda strany Robert Fico dostal informáciu, ktorú išiel okamžite riešiť, a preto nemohol prísť. Je to informácia týkajúca sa nejakých väzieb, resp. napojenia slovenskej IT spoločnosti na americkú CIA.“ Prosím vás, dali ste príjemcovi tejto informácie fúkať? Koľko promile bolo?

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie