Denník N

Na Hip Hop Žije prišli dvaja americkí headlineri, zaujal Kontrafakt aj moshpit pri koncerte DMS

Foto - Instagram.com/hiphopzije
Foto – Instagram.com/hiphopzije

Na tohtoročnom festivale Hip Hop Žije na Zlatých pieskoch vystúpili dvaja americkí interpreti – Gunna a Ja Rule. Okrem nich však zaujali aj viacerí domáci raperi.

Hip Hop Žije, najväčší rapový festival na Slovensku, mal tento rok až dvoch headlinerov zo Spojených štátov amerických: 43-ročného Ja Rula, ktorého vrchol kariéry prišiel niekedy na začiatku 21. storočia, a o sedemnásť rokov mladšieho Gunnu, jedného z najväčších objavov v americkom rape za posledné obdobie.

Okrem zahraničných interpretov však zaujali aj viacerí domáci: napríklad v piatok večer sa fanúšikovia zabávali na koncerte skupiny DMS, zloženej z Dameho, Separa, Smarta a DJ Mika, ktorá minulý rok na Štedrý deň vydala album Prepáčte. Keď vystúpili s populárnou skladbou Lepšia pesnička, v hľadisku sa vytvoril veľký „moshpit“.

Porovnateľnú atmosféru mal aj sobotný koncert Kontrafaktu, teda Rytmusa s Egom, ktorí vystúpili s viacerými spoločnými hitmi, ale aj s piesňami zo svojich sólo projektov. Na stagei navyše potvrdili, že v tomto roku chystajú nový album. Kontrafakt nasledoval po raperovi Strapovi, ktorý sa opäť vyjadril aj k politike, napríklad

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kultúra

Teraz najčítanejšie