Denník N

Bez bolestí sa nevedel obuť, tenis sa s ním už rozlúčil. Murray je späť a môže dokázať veľké veci

Andy Murray po víťazstve na Wimbledone 2013. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth, File)
Andy Murray po víťazstve na Wimbledone 2013. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth, File)

Na tohtoročnom Wimbledone mal pôvodne odohrať posledný zápas kariéry, aj to za predpokladu, že mu to dovolia bolesti.

Tenista Andy Murray, bývalá svetová jednotka, to oznámil začiatkom roka na emotívnej tlačovej konferencii pred Australian Open. Takmer dva roky sa trápil so zranením bedrového kĺbu, ktoré sa nezlepšovalo ani po operácii.

„Urobil som všetko, čo som mohol, aby sa stav môjho bedra zlepšil, ale nepomohlo to. Je mi lepšie ako pred šiestimi mesiacmi, ale stále mám silné bolesti,“ opisoval Murray podľa New York Times.

Dvojnásobný víťaz Wimbledonu na Australian Open odohral jediný zápas, v prvom kole prehral s Robertom Bautistom Agutom v piatich setoch.

Po zápase sa s ním na kurte prostredníctvom videa rozlúčili jeho tenisoví kolegovia vrátane Rafaela Nadala, Novaka Djokoviča a Rogera Federera.

Má kovové bedro

Murrayho oznámenie pôsobilo definitívne. Bedrový kĺb mu znemožňoval hrať tenis, po zápasoch vždy niekoľko dní trpel silnými bolesťami, ktoré ovplyvňovali aj jeho život mimo kurtu.

„Sú drobné každodenné veci, pri ktorých sa tiež trápim. Bolo by pekné, ak by som si bez bolestí mohol obuť ponožky a topánky,“ citoval tenistu web tennis365.com.

Po prehre s Bautistom Agutom a rozlúčkovom videu však Murray dal fanúšikom maličkú nádej. Povedal, že urobí všetko pre to, aby sa o rok vrátil, ale bude potrebovať veľkú operáciu.

Kariéru mu pomohol zachrániť americký špecialista na štvorhru Bob Bryan.

Odporučil mu špecifickú operáciu, ktorú

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Wimbledon

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie