Denník N

Drucker chce byť novým Smerom s ľudskou tvárou

Tomáš Drucker. Foto N - Tomáš Benedikovič
Tomáš Drucker. Foto N – Tomáš Benedikovič

O čo sa stavíme, že Kiska svoje „nie“ Druckerovi môže prehodnotiť?

Je zjavné, že Tomáš Drucker ide do politiky. Jeho profesionálne natočené video, ktoré zverejnil na Facebooku cez víkend, je štart kampane. Chce ním povedať, že sa nebojí osobného kontaktu, že si váži ľudí v regiónoch, veď za nimi aj plánuje cestovať naprieč celým Slovenskom.

Zároveň to však pre neho bude aj test, do akej miery bolo jeho šokujúco vysoké umiestnenie v poslednom rebríčku popularity agentúry Focus náhoda, alebo napríklad dôsledok metodológie výskumu.

Ak chce Drucker pomýšľať na úspech, musí vzhľadom na krátkosť času pred parlamentnými voľbami konať rýchlo – najneskôr začiatkom septembra by mal ukázať stranu, ľudí a program. A ani vtedy nebude jasné, či to bude stačiť.

Zo spomínaného prieskumu vyplýva, že by mal mať sympatizantov naprieč politickými stranami. Medzi voličmi Smeru a SNS dokonca počet tých, ktorí mu dôverujú, prevyšuje tých, ktorí mu neveria. V Smere je na štvrtom mieste, po Pellegrinim, Ficovi a Dankovi. V SNS je na tom ešte lepšie, patrí mu tretia priečka za Dankom a Pellegrinim.

Nemáme v tejto chvíli iné dáta, ale už z tých dostupných je jasné, že práve

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Dobrá voľba

Tomáš Drucker

Komentáre

Teraz najčítanejšie