Denník N

Slovensko v priamom prenose dobrovoľne vstupuje do Orbánovej pasce

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Naša vláda nás dobrovoľne ešte viac pripútava k nedemokratickým vládcom susedných krajín.

Rokovania o obsadení rozhodujúcich funkcií v európskych inštitúciách ovládol chaos. Frustrovaní účastníci sa sťažovali, že jednotlivé krajiny a politické frakcie len egoisticky sledujú svoje záujmy a k ničomu to nevedie.

Nie je to tak, že sa dá nájsť jediný vinník. Angela Merkelová napríklad vyvolala nevôľu svojím plánom dohodnutým v úzkom kruhu, ktorý by vzal funkciu predsedu Európskej komisie najsilnejším ľudovcom a dal ju socialistom. Emmanuel Macron zasa umožnil, že sa pri výbere predsedu Európskej komisie obchádzajú výsledky eurovolieb. Napriek tomu nás má prečo znepokojovať najmä správanie Slovenska.

Nech je Slovensko, aké je, taká katastrofa ako v Maďarsku či Poľsku u nás ešte nenastala. Dokonca nemáme ani premiéra, pre ktorého konflikt záujmov chce Únia krajinu právom potrestať odňatím eurofondov tak, ako to hrozí Čechom. Napriek tomu, že v našej vláde máme Putinových agentov zo SNS a Smeru, máme v nej aj verbálne proeurópskeho premiéra a výrazne prozápadný Most-Híd. No naši predstavitelia sa nechali otrocky zaradiť pod značku

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Európska únia

Komentáre

Teraz najčítanejšie