Denník N

Oklamaní klienti Globe Travel sa obrátili na políciu, prišli o zaplatenú dovolenku

Foto N - Denisa Čimová
Foto N – Denisa Čimová

Majiteľka cestovnej agentúry zinkasovala od klientov vyše 100-tisíc eur, ale organizátorom zájazdov ich neodovzdala. Klienti ostali bez dovolenky aj bez peňazí.

Policajti v Nových Zámkoch, Malackách či Rožňave v utorok večer spisovali trestné oznámenia na majiteľku cestovnej agentúry Globe Travel. Tá totiž prevzala od desiatok klientov peniaze za letné dovolenky, no už väčšinu z nich, ani zmluvy o zájazde, neposunula cestovným kanceláriám, ktoré letné pobyty pri mori organizovali, informovala o tom TV Joj.

Nešlo pritom zrejme len o slovenské cestovky, ale aj o rakúskych či nemeckých touroperátorov. Agentúra totiž na svojom webe lákala aj na zájazdy organizované zahraničnými cestovkami, ponúkala aj poznávacie zájazdy.

V neistote tak sú momentálne desiatky ľudí, ktorí plánovali ísť za oddychom nielen do Turecka, Grécka, Egypta, na Cyprus, ale aj do vzdialenejších cieľov, napríklad do Dominikánskej republiky.

Niektorí z nich si zájazdy kupovali ešte koncom júna, len krátko predtým, ako sa problémy majiteľky agentúry prevalili.

Nemajú zmluvy ani peniaze

Podľa TV Joj takto štatutárka Globe Travel vybrala od ľudí viac ako 100-tisíc eur, ktoré sa však už nedostali k organizátorom pobytov. Tí preto mnohých klientov odmietli na zájazd zobrať, keďže s nimi nemali ani zmluvu o obstaraní zájazdu, ani ich peniaze, aj keď ich zaplatili.

„Tak aj my patríme medzi oklamaných. Máme vycestovať 27.7. na Krétu, štvorčlenná rodina spolu s bratom a jeho trojčlennou rodinou. Nevieme, ako to dopadne. Patríme pod CK Hydrotour, od Globe Travel zmluvu obdržal, ale zatiaľ sa nevyjadrili,“ píše jedna z klientok.

Hydrotour momentálne zisťuje, koľko klientov kúpilo ich zájazd cez Globe Travel. Pri ďalšom postupe bude posudzovať, či mali riadne uzatvorené zmluvy podľa zákona a tiež to, či platby klientov za tieto zájazdy odišli. Cestovka Hydrotour potvrdila, že má aj zájazdy, ktoré agentúra z peňazí klientov uhradila.

Zrejme len pár šťastlivcov

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Problémy cestoviek

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie