Denník N

Susedia by sa mali pripraviť na nové Slovensko, nemusí sa im páčiť

Predstavitelia V4. Foto - TASR/AP
Predstavitelia V4. Foto – TASR/AP

U Trubana a Kisku dávajú najavo, že zmena našej zahraničnej politiky sa môže dotknúť aj najbližších susedov.

Keď predseda parlamentu v Rusku blúzni, ako je táto krajina príkladom spolužitia národov (pozdravujeme na Donbas a spomíname na vojnu v Čečensku) a predseda vlády sa nechá počas rokovaní so špičkami Únie Orbánom vmanévrovať do situácie, že nezískame vôbec nič nielen my, ale ani celý región, je to pre Slovensko veľmi zlé. Ak sa po budúcich voľbách vytvorí nová koalícia Smer/SNS s nejakou formou podpory fašistov či kollárovcov, bude to už hotová katastrofa.

Lenže v tejto chvíli je reálne, že o našej zahraničnej politike po marci 2020 môže rozhodovať dnešná opozícia. Čo na udalosti tohto týždňa v Bruseli hovoria niektorí jej zahraničnopolitickí lídri?

SaS napríklad vydala tlačovú správu, podľa ktorej Pellegrini aj demokracia v Únii opäť zlyhali, pretože dohoda o obsadení postov Európu rozdeľuje na východ a západ.

K výrazne praktickejším záverom dospeli zástupcovia PS/Spolu a Za ľudí. Europoslanec Michal Šimečka za progresívcov a Tomáš Valášek za kiskovcov totiž hovoria veci, ktoré by v prípade ich naplnenia zásadne zmenili súčasnú

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie