Denník N

Predajca zájazdov Travelsnack obmedzil svoju činnosť, dovolenky klientov sú ohrozené

Sprostredkovateľ zájazdov na webe posúval odlety, teraz pozastavil svoje fungovanie a odvoláva sa na zablokovanie účtu v banke. Na polícii sa kopia trestné oznámenia.

Aktualizované v stredu o 8:50

Klient spoločnosti Travelsnack zo stredného Slovenska mal v utorok ráno o 10.00 h odlietať z bratislavského letiska na 12-dňovú dovolenku na Malorke. Za pobyt all inclusive pre troch zaplatil pred asi mesiacom 1266 eur, uhradil ich naraz, do 24 hodín po objednaní zájazdu na webe, len tak totiž mohol dostať akciovú cenu.

V predstihu si kúpil diaľničnú známku a v utorok ráno o štvrtej plánoval vyraziť autom do hlavného mesta. Na letisku si už rezervoval parkovanie.

V pondelok večer pred šiestou však dostal mail, že v utorok ráno nikam neodletia s tým, že sa ich odlet posúva o týždeň neskôr. Travelsnack, ktorý sprostredkúva predaj zájazdov na webe, odklad odôvodňoval zablokovaním účtov vo Fio banke a problémami, ktoré mu to spôsobilo.

„Oznamujeme vám, že z dôvodu neoprávnenej vinkulácie nášho firemného účtu zo strany Fio banky v Prahe dňa 28. júna 2019 došlo k prerušeniu vyplácania objednaných služieb pre letecké spoločnosti a zahraničné agentúry. Preto bol zajtrajší odlet preložený na ďalší termín 16. júla 2019,“ píše sa v maili, ktorý zaslal Travelsnack klientovi.

Ďalej v ňom upozorňuje, že banka neurčila termín, kedy firemný účet odblokuje. „V prípade, že vám náhradný termín nevyhovuje, vrátime vám celú zaplatenú cenu,“ dodal Travelsnack.

O vrátenie peňazí chcel hneď v utorok ráno klient požiadať, 

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

  • Ekonomický newsfilter: Exodus firemných centier nehrozí, ale vláda nesmie zhoršovať podmienky na podnikanie

Problémy cestoviek

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie