Denník N

V centre Bratislavy sa bili desiatky futbalových fanúšikov, polícia zadržala 80 ľudí

FotoN
FotoN

V centre Bratislavy sa v stredu večer pobili desiatky futbalových fanúšikov. Na videách z Ventúrskej ulice, ktoré zverejnila stránka Zomri, je vidieť, ako po sebe hádzali stoly a stoličky a ničili zariadenie kaviarní a reštaurácií.

Polícia informovala, že zadržala najmenej 80 ľudí.

Podľa nepotvrdených informácií išlo o fanúšikov Cracovie Krakov a Ajaxu Amsterdam na jednej strane a Levski Sofia na druhej. Cracovia hrá vo štvrtok zápas Európskej ligy v Dunajskej Strede, Levski zase v Ružomberku.

„Na Slovensko neprídeme v mieri. Bude to deň plný zábavy,“ povedal pred pár dňami pre český web hooligans.cz jeden z lídrov fanúšikov Levski Sofia. Chuligánov z poľskej Cracovie zase prišli podporiť chuligáni holandského Ajaxu, s ktorými majú družbu.

V meste sa večer hral aj zápas Ligy majstrov medzi Slovanom Bratislava a Sutjeska Nikšič z Čiernej Hory, vážnejšie incidenty počas neho nehlásili.

Polícia na Facebooku zatiaľ uviedla len to, že išlo o bitku futbalových fanúšikov zo zahraničia. Viac informácií poskytne vo štvrtok.

Video z bitky na Ventúrskej ulici (zdroj: Zomri)

Zdemolovaná ulica

„Časť (Ventúrskej) ulice je zdemolovaná, miesto je opáskované, sú tu policajní ťažkoodenci aj so psami,“ povedal pre TASR Bratislavčan, ktorý bol priamo na mieste bitky. „Viacero ľudí je zranených,“ doplnil.

Časť pešej zóny Starého Mesta bola až do noci uzavretá, policajti dokumentovali škody.

Bratislavský primátor Matúš Vallo bitku odsúdil. „Výtržnosti futbalových fanúšikov v centre Bratislavy sú hrubým prejavom neúcty voči mestu, v ktorom žijeme, aj voči ľuďom, ktorí si užívajú jeho otvorenú a priateľskú atmosféru. Nikdy nepochopím ľudí, ktorí spájajú šport, zábavu alebo relax s násilím a ničením všetkého, čo im príde do cesty. Nikdy,“ uviedol.

„Nechcem špekulovať, či niekto podcenil situáciu alebo ako sa takto mohla vymknúť kontrole. Ja nateraz vyjadrujem hlavne ľútosť nad zničeným majetkom a dúfam, že neprišlo k ujme na zdraví nevinných ľudí, ktorí si nič netušiac prišli užiť do mesta príjemný letný večer. Teraz zbierame ďalšie informácie a situáciu preverujeme priamo na mieste. V spolupráci so Starým Mestom zabezpečujeme aj upratovanie, monitorovanie škôd a odstránenie následkov tejto bitky,“ dodal Vallo.

Foto – tasr
Foto – tasr
Foto – tasr
Foto – tasr
Foto – tasr

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Slovensko

Teraz najčítanejšie